1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποια είναι η ιδανική ποσότητα σεξ!


Νέες έρευνες που πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό προσπαθούν να ρίξουν φως στο αιώνιο ερώτημα σχετικά με το πόσο σεξ πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι για να θεωρείται ότι έχει μια υγιή σχέση. Φυσικά δεν υπάρχουν χρυσοί κανόνες και όλα έχουν να κάνουν με το πώς νιώθει το κάθε ζευγάρι. Ωστόσο κάποιες γενικές θεωρίες αποκαλύπτουν ποια είναι η σωστή ποσότητα σεξ για ένα υγιές ζευγάρι.

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Journal Of Sexual Medicine σε πάνω από 2.000 άνδρες έδειξε πως το σεξ σε καθημερινή βάση δεν είναι απαραίτητο. Τι σημαίνει αυτό; Πως για να είναι μια σχέση υγιής δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει καθημερινή σεξουαλική επαφή.

Η έρευνα απέδειξε πως η ιδανική ποσότητα σεξ για μια υγιή σχέση είναι δύο φορές την εβδομάδα. Επιπλεόν, μια νέα αυστραλιανή έρευνα έδειξε πως η ιδανική ποσότητα είναι 2,4 φορές την εβδομάδα (αν και το 0,4 δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τι ακριβώς σημαίνει).

Παράλληλα, μια ακόμα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Γερμανούς επιστήμονες προσπάθησε να ρίξει φως στο γιατί οι γυναίκες που είναι σε μακροχρόνιες σχέσεις χάνουν σιγά σιγά την όρεξή τους για σεξ όσο περνάνε τα χρόνια. Σύμφωνα με την έρευνα το 60% των γυναικών που είναι άνω των 30 και βρίσκονται σε σχέση άνω των 5 χρόνων, ανέφεραν πως το σεξ δεν είναι τόσο σημαντικό για εκείνες όσο ήταν στην αρχή της σχέσης τους, κάτι που δεν συμβαίνει με τους άντρες που εξακολουθούν να έχουν την ίδια διάθεση στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Αυτό συμβαίνει στις γυναίκες επειδή συνδέουν το σεξ με τη συναισθηματική ασφάλεια που νιώθουν για κάποιον άνθρωπο. Έτσι όσο περνάνε τα χρόνια και νιώθουν ασφαλείς στη σχέση τους, η ανάγκη για σεξ μειώνεται σταδιακά.

Διαβάστε ακόμα: Τα μεγαλύτερα «DO» που πρέπει να ακολουθήσεις για μια πετυχημένη σχέση

5 tips για να βρεις έναν έρωτα που θα διαρκέσει πολλά πολλά χρόνια!

3 τρόποι για να καταφέρεις να συγχωρέσεις την απιστία




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα