1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γαλατόπιτα αλμυρή με φέτα χωρίς φύλλο | Συνταγές


Λαχταριστή, αφράτη, αλμυρή γαλατόπιτα με τυρί φέτα, χωρίς φύλλο, πανεύκολη στη παρασκευή της και πεντανόστιμη στη γεύση της. Μια συνταγή, με λίγα υλικά που θα γίνει η αγαπημένη της νοικοκυράς για την ευκολία της και όλης της οικογένειας για τη νοστιμιά της. Απολαύστε τη στο πρωινό σας, ή σαν συνοδευτικό με τα ψητά σας στο κυρίως γεύμα ή σαν ένα ελαφρύ δείπνο με μια πράσινη σαλάτα. Δοκιμάστε τη!!!

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. (30 γρ.) βούτυρο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φλ. τσαγιού (1 λίτρο) γάλα πλήρες
  • 1 φλ. τσαγιού (160 γρ.) σιμιγδάλι ψιλό + λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • 2½ φλ. τσαγιού (400 γρ.) τυρί φέτα
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα (ή δυόσμο ή λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο)
  • 3 αυγά χτυπημένα + 1 κρόκο αυγού χτυπημένο για άλειμμα
  • αλάτι αν απαιτηθεί μετά από δοκιμή (ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα σας), φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στον αέρα. Παράλληλα, προθερμαίνετε καλά, σε μέτρια φωτιά μια μέτρια κατσαρόλα, ρίχνετε το βούτυρο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσει και “μαραθεί”.
  2. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε με προσοχή το γάλα, επαναφέρετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε για 2-3 λ ή μέχρι το γάλα να φτάσει σχεδόν σε σημείο βρασμού. Μετά προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε διαρκώς για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα σαν αυτή του γαλακτομπούρεκου.
  3. Αποσύρετε πάλι τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε μέσα θρυμματισμένη φέτα και το θυμάρι και ανακατεύετε. Μόλις ενσωματωθεί η φέτα, αλατίζετε αν απαιτείται μετά από δοκιμή, ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 
  4. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με σιμιγδάλι ένα πυρέξ ή ταψί περίπου 25×35 εκ. και απλώνετε ομοιόμορφα την κρέμα. Με ένα πινέλο αλείφετε το χτυπημένο κρόκο στην επιφάνεια της κρέμας και ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 35-45 λ ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό μελί χρώμα. 
  5. Όταν είναι έτοιμη τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 45-60 λ, έτσι ώστε να κρυώσει, να σταθεροποιηθεί και να τη κόψετε χωρίς να σας διαλυθεί. Τη σερβίρετε και καλή σας όρεξη!!!

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γαλατόπιτα αλμυρή με φέτα χωρίς φύλλο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα