1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπουτάκια κοτόπουλου με κρασί και γιαούρτι | Συνταγές


Μια απλή και εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου με κρασί και γιαούρτι. Μαρινάρουμε τα μπουτάκια σε κονιάκ για έξτρα γεύση, μετά τα μαγειρεύουμε σε κρασί με μυρωδικά και μπαχαρικά και τελειώνουμε βάζοντας γιαούρτι για να έχουμε μια τέλεια υφή. Μια συνταγή για ένα νοστιμότατο πιάτο που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου με πέτσα και κόκαλο
  • ½  φλ. τσαγιού κονιάκ
  • ½  φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½  φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 ½ φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τα μπούτια κοτόπουλο σε ένα πυρέξ, τα περιχύνετε με το κονιάκ και τα αφήνετε για 1 ώρα στην άκρη. Μετά τη 1 ώρα τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε φροντίζοντας να καλυφθούν με το αλεύρι απ” όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα μπουτάκια μέχρι να ροδίσουν καλά απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λ επιπλέον.
  3. Στη συνέχεια σβήνετε με το κόκκινο κρασί, προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 50 λ ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι το κόκκαλο.
  4. Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, το βγάζετε από τη κατσαρόλα με μια σουρωτή κουτάλα, αφήνετε το ζουμί στη κατσαρόλα, δυναμώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό. Μετά αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι, προσθέτετε το γιαούρτι στη σάλτσα και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Μεταφέρετε τα μπούτια κοτόπουλου σε πιάτα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα, τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε με βραστά λαχανικά ή με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου και μια μεγάλη χωριάτικη ή πράσινη σαλάτα. Καλή σας όρεξη.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου με κρασί και γιαούρτι

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα