1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

H «ήσυχη πολυτέλεια» ως φιλοσοφία στυλ


Το 2023 ακούσαμε πολύ συχνά τον όρο «quite luxury» σαν τάση της μόδας στην ένδυση αλλά και στη διακόσμηση σπιτιού.

Οι όροι «ήσυχη πολυτέλεια» ή αλλιώς «κρυφή  πολυτέλεια» ή «κωδικοποιημένη πολυτέλεια» προσπαθούν να περιγράψουν την νέα τάση του στυλ που έχει ως κέντρο ακριβές πρώτες ύλες, όπως μετάξι, κασμίρ ή μαλλί σε συνδυασμό με την απουσία των logos. Στην Ελλάδα έχουμε την τάση να πληρώνουμε πολύ ακριβά τον πολυεστέρα, σαν να ήταν μαλλί.

Quite luxury

Η quite luxury αισθητική έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να διαχωρίσει το πού αξίζει κανείς να επενδύσει τα χρήματα του. Δίνει έμφαση στη διαχρονικότητα των κομματιών, πρεσβεύοντας την βιωσιμότητά τους και την ηθική των πρώτων υλών στην κατανάλωσή τους.

Η εισηγήτρια του “quite luxury” trend ήταν η Carolyn Besette-Kennedy, ενώ ακολούθησαν οι Amal Alamuddin Clooney, Gwyneth Paltrow και Rosie Huntington-Whiteley και πολλοί ακόμα celebrities.

Quite luxury vs POP κουλτούρας

Η αισθητική της ήσυχης πολυτέλειας είναι ακριβώς το αντίθετο των μεγάλων Logos που μαρτυρούν ότι κάποιος έχει ξοδέψει πολλά χρήματα σε κάτι. Εκκεντρικά κομμάτια της αισθητικής της pop κουλτούρας, ανερχόμενα trends, neon χρώματα, ο πολυεστέρας των fast fashion εταιριών, ρούχα που χάνουν το σχήματα τους μετά από λίγα πλυντήρια, δεν έχουν καμία θέση εδώ.

Αντίθετα, όσοι θα επιλέξουν την ήσυχη πολυτέλεια, θα επενδύσουν σε κομμάτια διαχρονικά σε φυσικούς τόνους που δεν έχουν εμφανή logos, από κασμίρ, μετάξι, καλής ποιότητας μαλλί και βαμβάκι.

Οίκοι που πρεσβεύουν διαχρονικά αυτή την αισθητική είναι τα brands Loro Piana, Max mara, Brunello Cucinelli, Hermes, Celine αλλά και πιο νέα brands όπως Khaite, Anine Bing και The Row.

Διαβάστε επίσης

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Eλεύθερη είσοδος για τα 100 χρόνια από την γέννηση της μεγάλης ντίβας

AOS FW 2023/24: Αστικό chic


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα