1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

4 λόγοι να μην σπάσεις το ενοχλητικό σπυράκι σου!


Όλες θυμόμαστε στα εφηβικά μας χρόνια τις αμέτρητες προειδοποιήσεις της μαμάς, ότι δεν πρέπει να πειράζουμε τα σπυράκια μας. Αυτό που δεν γνωρίζουμε, όμως, είναι πως ο λόγος πίσω από αυτή την προειδοποίηση είναι πολύ σοβαρός.

Ιδού γιατί υποστηρίζουν οι δερματολόγοι πως δεν πρέπει να πειράζουμε τα σπυράκια μας:

  1. Μπορεί να δημιουργήσετε χειρότερη φλεγμονή. Πιέζοντας και “ταλαιπωρώντας” το σπυράκι σας, απλά καταστρέφετε το δέρμα γύρω από αυτό, προκαλώντας περισσότερη ερυθρότητα και πρήξιμο σε μακροπρόθεσμη βάση.
  2. Μπορεί να δημιουργήσετε αντιαισθητικές πληγές. Ξέρετε τι είναι πιο δύσκολο από το να καλύψετε ένα σπυράκι; Να καλύψετε μια πληγή! Όταν σπάσετε ένα σπυράκι, απελευθερώνεται πύον το οποίο στη συνέχεια ξεραίνεται και δημιουργεί μια άσχημη κρούστα στο δέρμα. Είναι ένας φαύλος κύκλος! Και οι πληγές είναι σχεδόν αδύνατο να καλυφθούν με concealer.
  3. Μπορεί μόνες σας να προκαλέσετε σοβαρά σημάδια. Ένας επαγγελματίας θα μπορούσε να σας βοηθήσει με την ακμή, επειδή διαθέτει αποστειρωμένο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία που απαιτείται για την αποφυγή περιττών ουλών. Άρα, το θέμα δεν είναι να μην σπάσετε τα σπυράκια, αλλά να αφήσετε έναν ειδικό να το κάνει, ώστε να μην δημιουργήσετε κάποιο σοβαρό σημάδι στο πρόσωπό σας.
  4. Μπορεί να προκαλέσετε μόλυνση. Τα βρώμικα χέρια, τα βρώμικα εργαλεία, ακόμη και ο μη αποστειρωμένος χώρος, όπως το μπάνιο του σπιτιού σας, μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση στο σημείο, καθώς όταν σπάτε ένα σπυράκι, στην πραγματικότητα σκίζετε το δέρμα αφήνοντας τα βακτήρια να εισέλθουν στον οργανισμό. Πιστεύετε ότι πραγματικά αξίζει το ρίσκο

Διαβάστε επίσης

Μυστικά για λαμπερό δέρμα χωρίς σημάδια άγχους και κούρασης

Δέρμα στην εμμηνόπαυση και custom made θεραπείες

Ανακάλυψε την ολοκληρωμένη ρουτίνα κατά της ακμής με θεαματικά αποτελέσματα – Τα 4 απλά βήματα


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα