1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Cheesecake Nutella και Oreos με 5 υλικά πανεύκολο (Video) | Συνταγές


Είναι κάποιος από εσάς που πράγματι μπορεί να αντισταθεί σε ένα εξαιρετικό, οπτικά και γευστικά, σοκολατένιο γλύκισμα με τραγανή βάση Όρεο, με δροσερή κρέμα τυριού και Νουτέλας, γαρνιρισμένο προαιρετικά με μπόλικα Ferrero Rocher για έξτρα σοκολατένια τραγανή γεύση;;;; Επειδή είμαι σίγουρη ότι δεν μπορείτε να αντισταθείτε σας προτείνω να φτιάξετε αυτή τη συνταγή (από εδώ) εξαιρετικά εύκολη στη παρασκευή της, με 5 μόνο υλικά και σχετικό βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής για να το φτιάξετε και απολαύστε και εσείς οι αρχάριοι στη ζαχαροπλαστική.

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 274 γρ. μπισκότα Oreos
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • Για το cheesecake
  • 400 γρ. Νουτέλα ή άλλη πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • Σοκολατάκια Ferrero Rocher, χοντρο-θρυμματισμένα για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Αλείφετε με βούτυρο μια μακρόστενη φόρμα 18×28 εκ. και τη στρώνετε καλά, στη βάση και τα τοιχώματά της με χαρτί ψησίματος. Θρυμματίζετε τα Όρεο σε ψίχουλα στο μούλτι, τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  2. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, το απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση της, πατώντας το ελαφρώς με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού προς τη βάση της φόρμας και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
  3. Για το cheesecake: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τη Νουτέλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  4. Αδειάζετε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του με μια μαρίζ και από πάνω, προαιρετικά, το γαρνίρετε με μερικά χοντρο-θρυμματισμένα Ferrero Rocher. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο, για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για 1 ολόκληρο βράδυ για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά και μετά το σερβίρετε. 

Tips: Επειδή το cheesecake δεν περιέχει ζελατίνη, θα μείνει μαλακό ακόμα και μετά τις ώρες παγώματος. Θα πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε και μετά να το ξαναβάζετε αμέσως στο ψυγείο. Επίσης σημειώστε ότι και τα Ferrero Rochers θα μαλακώνουν με τη πάροδο του χρόνου στο ψυγείο από την υγρασία. Αν θέλετε τα γαρνίρετε λίγο πριν σερβίρετε, βυθίζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο cheesecake.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake Nutella και Oreos με 5 υλικά πανεύκολο (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα