1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

Το κόσμημα ως αντικείμενο της κιναισθητικής εμπειρίας


To σύγχρονο καλλιτεχνικό κόσμημα καλωσορίζει το αθηναϊκό κοινό σε μια διοργάνωση με διεθνείς συμμετοχές.  Από το 2020 και την τελευταία online έκδοσή της στα πλαίσια του COVID-19 και των περιορισμών που έφερε, η Athens Jewelry Week μετασχηματίστηκε.

Με νέα μορφή και νέο όνομα, the Jelo6 Project, και χωρίς να χάσει το όραμα και τους στόχους της, ανοίγει και πάλι τις πόρτες της στο κοινό, αυτό το Φεβρουάριο.

Έτσι ως Jelo6 Project πιά, η διοργάνωση έχει σκοπό μέσα από την συλλογική δράση, να προωθήσει το Σύγχρονο Κόσμημα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενισχύοντας την ανταλλαγή απόψεων και τις συνεργασίες, ενώ παράλληλα ελπίζει στην εδραίωση ενός διαλόγου μεταξύ Ελλήνων και διεθνών σχεδιαστών/δημιουργών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Σύγχρονου Κοσμήματος.

%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%89%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b80

Επιπλέον, επιχειρεί μια καινοτομία. Προσπαθώντας να διευρύνει τους παραδοσιακούς τρόπους προβολής και θέασης του σύγχρονου κοσμήματος, προτείνει μια νέα προσέγγιση, που επανατοποθετεί το σώμα και την κίνησή του στο προσκήνιο, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα εννοιολογικό υπόβαθρο που ενοποιεί: το κόσμημα που εκτίθεται, την ενέργεια του δημιουργού του όπως αυτή έχει ενσωματωθεί στην ύλη του, τις έννοιες του χώρου και του χρόνου, καθώς και τις αισθήσεις που έχουμε αναπτύξει για να αντιλαμβανόμαστε όλα τα παραπάνω.

Τα αρχικά Jelo6, αποτελούν συντομογραφία του συνθήματος «Jewelry, Objects and our 6 senses» (Κόσμημα, Αντικείμενο και οι 6 αισθήσεις μας). Ένα σύνθημα που διαμορφώνει αντίστοιχα και τον τίτλο της κεντρικής έκθεσης: ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, που φιλοξενείται 23-26 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, Αίθουσα 15.

Η Κοσταρικανή/Ιταλίδα δημιουργός κοσμημάτων Rita Martinez, που ζει στην Ιταλία, προσκεκλημένη ως guest artist, θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία της, εκθέτοντας το έργο της στo χώρο της κεντρικής έκθεσης και ανοίγοντας το πρόγραμμα. Επίσης, καλεσμένος είναι ο πολυ/διάστατος Μεξικανός καλλιτέχνης Jorge Manilla, που με το δικό του τρόπο αφήνει το στίγμα του και σ αυτή την έκδοση της διοργάνωσης.

Η ομαδική έκθεση “Declaration of Sentiments: a New Dialogue” (Δήλωση Συναισθημάτων: Ένας Νέος Διάλογος), που αποτελεί μέρος της κεντρικής έκθεσης, θα παρουσιαστεί από τη Σοφία Ζαράρη, η οποία συμμετέχει με μια εγκατάσταση. Η National Academy of the Arts του Όσλο, θα παρουσιάσει τα έργα επιλεγμένων φοιτητών και καθηγητών.

%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%89%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b82

Δίπλα στις εκθέσεις και σε χρόνο παράλληλο, θα λάβει χώρα σειρά κιναισθητικών δρώμενων και performances, με σκοπό να δηλώσουν τη σημασία που έχει ο επαναπροσδιορισμός του σώματος ως καμβάς τέχνης και αυτό-έκφρασης, τόσο σε στάση, όσο και σε κίνηση. Η γενική οργάνωση και επιμέλεια της κεντρικής έκθεσης είναι της Νίκης Στυλιανού και της ομάδας του JELO6.

Η ολοκλήρωση των εκδηλώσεων θα σηματοδοτηθεί από την τελετή απονομής βραβείων. Τα βραβεία θα απονεμηθούν από διεθνείς οργανισμούς/φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του σύγχρονου κοσμήματος, και στηρίζουν τη διοργάνωση και το όραμά της.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης σύντομες παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, δορυφορικά δρώμενα, και εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους στην Αθήνα.

%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%89%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b84

Το JELO6 ξεκινά μια νέα συνεργασία με την Greek Ceramix Contemporary και το MON COIN STUDIO που θα φιλοξενήσει μια ομαδική έκθεση κεραμικών κοσμημάτων υπό την επιμέλεια της Γαλλίδας Eleonore Trenado Finetis. Το Uni.Versus Art Room θα φιλοξενήσει ατομικές εκθέσεις της Taibe Palacios και του Omri Goren, με επιμέλεια της Νίκης Στυλιανού.

Τέλος, το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη – Πειραιώς 138 και η ομάδα του, θα φιλοξενήσουν την ατομική έκθεση της Youjin Um, στα πλαίσια του βραβείου Material Quests που θεσμοθέτησε η Δέσποινα Γερουλάνου.

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική συνεργασία για την AJW και το JELO6 Project, καθώς η Δ. Γερουλάνου και το Μουσείο, υπήρξαν θερμοί υποστηρικτές της διοργάνωσης, την αγκάλιασαν από τα πρώτα βήματά της, κι έγιναν το σπίτι της για 3 συνεχόμενες εκδόσεις.

Το Jelo6 Project, στοχεύει στο να ξεκινήσει ένα διάλογο µεταξύ της σύγχρονης σκηνής καλλιτεχνικού κοσµήµατος και της πόλης των Αθηνών, να δηµιουργήσει συνέργειες/συνεργασίες µεταξύ των πολιτιστικών οργανισµών και φορέων της πόλης και να εδραιώσει έναν διαδραστικό χάρτη στα πλαίσια του οποίου επισκέπτες και κάτοικοι µπορούν να ανακαλύψουν εκ νέου την πόλη τους.

Διαβάστε επίσης:

Η νέα ανοιξιάτικη τάση παπουτσιών που θα λατρέψετε!

Έτσι θα κάνετε το χτένισμα της Lana Del Rey στα Βραβεία Grammy 2024!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα