1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα λαχανικών και πεντανόστιμο πιλάφι | Συνταγές

Είστε έτοιμοι για ένα πλούσιο σε γεύση και υγιεινό γεύμα ή δείπνο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια;;;Αν ναι, δείτε πιο κάτω τη συνταγή για ένα πεντανόστιμα, τρυφερά μπουτάκια κοτόπουλου, με “παχιά” σάλτσα λαχανικών όπως πιπεριές, κρεμμύδια και σκόρδο αλεσμένα στο μπλέντερ, πατάτες,ντομάτες αλλά και σπανάκι για έξτρα γεύση και έξτρα υγιεινό αποτέλεσμα. Το σερβίρετε με ένα πεντανόστιμο ρύζι αλλά αν το προτιμάτε και με κους κους με το ίδιο υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 4 μπούτια κοτόπουλου συνολικού βάρους 1.400 γρ. περίπου
  • αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χωρίς τα σπόρια τους, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 καυτερές μικρές πιπερίτσες ή 1 μικρή πιπεριά jalapeno, χωρίς τα σπόρια τους, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 2 ¼ φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε πάχος 2,3 εκ. περίπου
  • 200-250 γρ. σπανάκι, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του, κομμένο σε λωρίδες
  • μαϊντανός ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • Για το πιλάφι
  • 1½ φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 60 γρ. κριθαράκι ψιλό (Risoni) ή μέτριο
  • 2¼ φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κοτόπουλο: Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Αλατίζετε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα σοτάρετε για περίπου 8-10 λ ή μέχρι να ροδίσει η πέτσα τους και γίνει τραγανή απ” όλες τις πλευρές. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα με μια τσιμπίδα και το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.  
  2. Στην ίδια κατσαρόλα με το ζεστό λάδι που έμεινε ρίχνετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά για περίπου 5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Μετά προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, τις καυτερές πιπερίτσες (αν θέλετε διαφορετικά ρίχνετε λίγο πιπέρι) και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά για άλλα 5-6 λ. 
  3. Μεταφέρετε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν πλήρως και γίνουν λεία σαν πουρές. Αδειάζετε το πολτοποιημένο μείγμα πάλι στη κατσαρόλα και προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου, τα μπουτάκια κοτόπουλου και τις πατάτες. 
  4. Αυξάνετε τη φωτιά σε υψηλή και μόλις πάρει βράση το φαγητό, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε για 50-55 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά το κοτόπουλο και οι πατάτες.
  5. Στη συνέχεια, δοκιμάζετε το αλάτι και διορθώνετε αναλόγως, προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε, ξανασκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να μαραθεί και μαλακώσει το σπανάκι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. 
  6. Για το πιλάφι: Παράλληλα σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το μισό βούτυρο να κάψει, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κριθαράκι, ανακατεύοντας συχνά για 5-7 λ ή μέχρι να αρχίσει το κριθαράκι να παίρνει ένα καφέ χρώμα. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λ. 
  7. Στη συνέχεια προσθέτετε το ζεστό ζωμό κότας,  ανακατεύετε, και μόλις πάρει βράση,  σκεπάζετε τη κατσαρολίτσα με το καπάκι της, και σιγοβράζετε το ρύζι σας σε χαμηλή φωτιά για 20 λ περίπου ή όσο γράφει στις οδηγίες η συσκευασία του ρυζιού. 3 λ πριν γίνει το ρύζι, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε, το αφήνετε για 3 λ και μετά το σερβίρετε ζεστό. 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα λαχανικών και πεντανόστιμο πιλάφι

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα