1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για την καλύτερη σούπα του χειμώνα


Η μινεστρόνε είναι ένα φημισμένο ιταλικό πιάτο, ιδανικό για τις χειμωνιάτικες ημέρες αλλά και για όσους είναι λάτρεις της σούπας και των ζυμαρικών. Θα τη βρείτε σε πολλές εκδοχές, καθώς μπορεί να συνδυαστεί με πληθώρα λαχανικών, οσπρίων και μυρωδικών.

Μπορείτε να ενισχύσετε τη γεύση του πιάτου με σοταρισμένο μπέικον κομμένο σε κυβάκια, ενώ αντί για κοφτό μακαρονάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρύζι για ριζότο. Μισό μπολ παρμεζάνα προσθέτει νοστιμιά στη σούπα σας. Δύο κουταλάκια του γλυκού βασιλικός ή άνηθος μπορούν να προσδώσουν μοναδική γεύση. Κύμινο, πιπέρι, κανέλα, θυμάρι, είναι όλα καταπληκτικά συστατικά που μπορούν να εμπλουτίσουν τη σούπα σας.

Υλικά

200 γρ. κοφτό μακαρονάκι

1 πατάτα καθαρισμένη (σε κύβους)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 καρότο σε ροδέλες

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κολοκυθάκια σε ροδέλες

100 γρ. φασόλια (που έχετε μουσκέψει αποβραδίς)

200 γρ. ντομάτα κονκασέ

ψιλοκομμένο μαϊντανό

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την πατάτα, το καρότο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα κολοκυθάκια. Περιχύνετε με τη ντομάτα κονκασέ και το νερό και αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα φασόλια και το κοφτό μακαρονάκι και βράζετε για 15 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στη συνέχεια τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστή τη σούπα σε βαθιά ατομικά πιάτα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα