1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πέννες με κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα στο φούρνο | Συνταγές

Πεντανόστιμες πέννες με κοτόπουλο, μανιτάρια, λιαστές ντομάτες σε κρεμώδη σάλτσα και λιωμένα τυριά στο φούρνο. Μια συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο για το οικογενειακό και όχι μόνο τραπέζι, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο πέννες
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 60 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 300 γρ. μανιτάρια φρέσκα λευκά, κομμένα σε φέτες ή κομμάτια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2/3 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 250 γρ. τυρί μετσοβόνε, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 130 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1½ φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα (ζητείστε “μοτσαρέλα για πίτσα”)
  • Για τη μπεσαμέλ:
  • 125 γρ. βούτυρο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 λίτρα γάλα πλήρες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα σοτάρετε καλά στο τηγάνι για 2-3 λ από τη κάθε πλευρά ή ανάλογα με το πάχος τους. 
  2. Τα σβήνετε με το κρασί και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 1-1½ λ επιπλέον. Μετά τα μεταφέρετε σε πιάτο μαζί με το ζουμί τους και τα κόβετε πρώτα στη μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες μικρότερες από μπουκιά. 
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για 4-5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αποσύρετε από τη φωτιά. 
  4. Ρίχνετε τις πέννες σας σε μεγάλη κατσαρόλα σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό και τις βράζετε για 6-8 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190-200 βαθμούς και φτιάχνετε τη μπεσαμέλ.
  5. Για τη μπεσαμέλ: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα με τη δάφνη και τα ζεσταίνετε καλά χωρίς όμως να πάρουν βράση. Σε άλλη, μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
  6. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το καυτό γάλα, λίγο τη φορά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ξαναβάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά, αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 6-8 λ ή μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Την αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε το 1/4 της ποσότητας χωριστά σε ένα μπολ και την κρατάτε στην άκρη.
  7. Στην υπόλοιπη μπεσαμέλ που αφήσατε στη κατσαρόλα προσθέτετε το τυρί μετσοβόνε, το κοτόπουλο με το ζουμί του, τα μανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες, το μαϊντανό, τη μισή παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και τις βρασμένες πέννες, ανακατεύετε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά, δοκιμάζετε τη γεύση και διορθώνετε. 
  8. Για το φούρνο: Αδειάζετε όλο το μείγμα της κατσαρόλας μέσα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Ισιώνετε την επιφάνεια και από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη μπεσαμέλ που κρατήσατε και πασπαλίζετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα. 
  9. Μοιράστε μερικά μικρά κομματάκια βούτυρο εδώ κι εκεί και ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ. Tα τελευταία 5 λ γυρίστε στο γκριλ, να “πάρει” χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5-10 λ να σταθεί και στη συνέχεια σερβίρετε. 

Προσαρμοσμένο από εδώ

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πέννες με κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα στο φούρνο

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα