1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τούρτα πανεύκολη με 5 υλικά (Video) | Συνταγές



Μια λαχταριστή, πανεύκολη τούρτα με 5 μόνο υλικά για να απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας μια εξαιρετική τούρτα σε όλες τις περιστάσεις και επετείους σας. Μια απλή και εύκολη για αρχάριους συνταγή που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση της και την εμφάνισή της όποιον τη δοκιμάσει.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγή βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. ζάχαρη + 60 γρ. καυτό νερό
  • 12 φέτες σοκολατένιο κέικ ή παντεσπάνι σοκολάτας (συνταγή εδώ)
  • 1 συσκευασία Μόρφατ ή 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • πραλίνα φουντουκιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολάκι ρίχνετε τις 2 κ.σ. ζάχαρη μαζί με τα 60 γρ. καυτό νερό, ανακατεύετε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη για να έχετε ένα ελαφρύ σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη. Κόβετε το κέικ σε 12 φέτες ή αντίστοιχα το παντεσπάνι και το αφήνετε και αυτό στην άκρη.
  2. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τη Μόρφατ ή τη κρέμα γάλακτος μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν και έχετε μια ομοιογενή αρκετά αφράτη κρέμα.
  3. Τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος 4 φέτες κέικ τη μια δίπλα στην άλλη, ή αντίστοιχου μεγέθους παντεσπάνι, με ένα πινέλο τις αλείφετε με το 1/3 του σιροπιού και από πάνω απλώνετε μια σχετικά λεπτή στρώση κρέμας ζαχαρούχου.  
  4. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με άλλες 2 στρώσεις κέικ αλειμμένο με σιρόπι και 2 στρώσεις κρέμας, με τη διαφορά ότι στη τελευταία στρώση κρέμας την υπόλοιπη κρέμα, που θα είναι και περισσότερη, θα την απλώσετε στην επιφάνεια αλλά και στα τοιχώματα της τούρτας. 
  5. Ζεσταίνετε τη πραλίνα φουντουκιού για λίγα δεύτερα στο φούρνο μικροκυμάτων τη μεταφέρετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με λεπτό ακροφύσιο και γαρνίρετε τη τούρτα σας με σχέδιο όπως στο βίντεο ή με άλλο σχέδιο επιλογής σας. Κόβετε τη τούρτα σας σε κομμάτια και καλή σας όρεξη!

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα πανεύκολη με 5 υλικά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα