1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Νηστίσιμο γλυκάκι βανίλια σοκολάτα (Video) | Συνταγές



Ένα απλό, εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο νηστίσιμο γλυκάκι που θα το σερβίρετε σε ατομικά ποτηράκια σαν παστούλα και θα το απολαύσετε μικροί και μεγάλοι σε όλες τις περιστάσεις ακόμα και τις μέρες νηστείας μιας και είναι νηστίσιμο. Επίσης είναι ιδανικό για όλους εσάς που είστε vegan. Μια συνταγή για ένα γλύκισμα που αξίζει να δοκιμάσετε. 

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. νηστίσιμα μπισκότα (Digestive ή σπιτικά ή άλλα επιλογής σας)
  • 40 γρ. λιωμένη μαργαρίνη νηστίσιμη (όπως μαργαρίνη Soft Φαστ Μινέρβα ή άλλη επιλογής σας)
  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 70 γρ. κορν φλαουρ
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 2 κ.σ. κακάο
  • τριμμένα φιστίκια Αιγίνης για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν προσθέτετε τις 2 βανιλίνες και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν καλά.
  2. Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά και την αδειάζετε σε 2 μπολ μοιράζοντάς τη ισομερώς. Στο ένα από τα 2 μπολ με τη μισή κρέμα ρίχνετε τις 2 κ.σ. σκόνη κακάο και ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφήνετε και τις 2 κρέμες στην άκρη μέχρι να κρυώσουν τελείως.
  3. Σε ένα μούλτι, θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη, τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύετε καλά μέχρι να καλυφθούν πλήρως τα μπισκότα από τη μαργαρίνη και να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. 
  4. Παίρνετε μικρά ποτηράκια ή μπολάκια ή άλλο διαφανές μικρό σκεύος επιλογής σας και μοιράζετε στη βάση τους το μισό τρίμμα μπισκότου. Από πάνω απλώνετε τη λευκή κρέμα, τη σκεπάζετε με το άλλο μισό τρίμμα μπισκότου και τελειώνετε με τη σοκολατένια κρέμα ισόποσα μοιρασμένα όλα τα υλικά. 
  5. Πασπαλίζετε τα γλυκάκια σας με το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και προαιρετικά τοποθετείτε από πάνω από μια μικρή ροζέτα φυτική σαντιγί, ή φρέσκα φρούτα κομμένα σε κομματάκια ή κερασάκια μαρασκίνο και … καλή σας απόλαυση!!!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Νηστίσιμο γλυκάκι βανίλια σοκολάτα (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα