1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο με κριθαράκι (Video) | Συνταγές



Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι. Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα πεντανόστιμο, αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους πιάτο, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής (από εδώ) και δοκιμάστε το. Θα σας ενθουσιάσει με την τέλεια γεύση του.

Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα σε VIDEO & φωτογραφίες

Υλικά συνταγής

  • 6 μπούτια κοτόπουλο (μόνο το επάνω μέρος όχι οι μηροί) 1100-1300 γρ. σύνολο περίπου με τη πέτσα τους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κοφτή κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 2 φλ. τσαγιού (340 γρ. περίπου) κριθαράκι μέτριο (Risoni ή άλλο επιλογής σας) 
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και (προαιρετικά) τριμμένο τυρί για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, το μισό ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου από τις δύο πλευρές και στεγνώνετε τη πλευρά με τη πέτσα με χαρτί κουζίνας. 
  2. Όταν ζεσταθεί καλά το λάδι με το βούτυρο τα σοτάρετε τα μπούτια πρώτα με τη πέτσα προς τα κάτω για 5 λ περίπου και μετά τα γυρίζετε από την άλλη και τα σοτάρετε για άλλα 4 λ, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. 
  3. Αφαιρείτε με τσιμπίδα τα κομμάτια κοτόπουλου από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ρίχνετε το κριθαράκι και το σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
  4. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Τέλος ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για ½ λ επιπλέον. 
  5. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το ζωμό κότας, τα ντοματάκια κονκασέ μαζί με το πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη πέτσα προς τα επάνω, προσθέτετε το μείγμα ζωμό κότας-κονκασέ και αυξάνετε τη θερμοκρασία στο υψηλό μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού. 
  6. Μετά μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλότερο επίπεδο, σκεπάζετε τη κατσαρόλα ή το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 15-20 λ περίπου μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα και βράσει το κριθαράκι. Εάν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  7. Αποσύρετε το σκεύος σας από τη φωτιά, αφήνετε το φαγητό ξεσκέπαστο για 5 λ περίπου να “σταθεί”, το πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και προαιρετικά με τριμμένο τυρί και σερβίρετε. Καλή σας όρεξη!

Δείτε σε video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με κριθαράκι (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα