Εκτέλεση
Για τα παραδοσιακά γιαπράκια με αμπελόφυλλα και κιμά, ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
Ζεματίζουμε το νερό και προσθέτουμε τα αμπελόφυλλα για 5 δευτερόλεπτα.
Στη βάση της κατσαρόλας βάζουμε κόκαλα ή παχάκια από το κρέας που φτιάξαμε τον κιμά.
Βάζουμε λίγο μείγμα σε κάθε φύλλο και το τυλίγουμε.
Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα προσθέτοντας νερό, το λάδι και το χυμό από δύο λεμόνια.
Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο σκεπάζοντας τα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Τα σερβίρουμε με γιαούρτι.
Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκαν μαζί μας η κ. Χριστίνα και η κ. Κατερίνα και τις ευχαριστούμε πολύ.
Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να μαζέψετε, να αποθηκεύσετε και να συντηρήσετε σωστά τα φρέσκα αμπελόφυλλα.
Ψάχνετε για παραδοσιακές νησιώτικες συνταγές; Δείτε εδώ όλες τις συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για έσας από τα ταξίδια μου στα νησιά του Αιγαίου!
Μετά τα παραδοσιακά γιαπράκια με αμπελόφυλλα και κιμά, δείτε και την παρακάτω αγαπημένη μου συνταγή
Ντολμαδάκια της Αργυρώς