1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μακαρονάδα μεσογειακή (Video) | Συνταγές



Όλα τα φαγητά μαγειρεμένα με τα μεσογειακά πεντανόστιμα λαχανικά που προσφέρει η περιοχή της Μεσογείου είναι πλέον από τα πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο μιας και είναι μια vegan, οικονομική, υγιεινή και προ πάντων εξαιρετικά γευστική επιλογή. Εδώ σας δίνουμε μια εύκολη Ιταλική συνταγή (από εδώ) για μια νοστιμότατη μεσογειακή μακαρονάδα που θα σας εντυπωσιάσει με την γεύση της. Δοκιμάστε τη!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό Τορτιλιόνι (Tortiglioni Barilla) ή πέννες ριγέ
  • 450 γρ. κόκκινες πιπεριές
  • 200 γρ. κολοκυθάκια
  • 450 γρ. μελιτζάνες
  • 100 γρ. κρεμμύδια ξερά
  • 400 γρ. (1 συσκευασία) Τοματάκια αποφλοιωμένα ολόκληρα
  • ελαιόλαδο και σπορέλαιο (κατά προτίμηση ηλιέλαιο)
  • αλάτι χοντρό και ψιλό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τριμμένο τυρί όπως Προβολόνε πικάντικο ή παρμεζάνα ή άλλο επιλογής σας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Αφαιρείτε από την πιπεριά την ψίχα και τους σπόρους της και την κόβετε σε κομματάκια 2-3 εκ. Ψιλοκόβετε τα αποφλοιμένα τοματάκια και τα κρατάτε στην άκρη μαζί με το χυμό τους. Πλένετε εξωτερικά τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνετε όλα ολόκληρα στην άκρη. 
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά να γυαλίσει. Μετά προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, για λίγο επιπλέον λεπτά να μαλακώσουν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένο τοματάκια μαζί με τον χυμό τους, ανακατεύετε, μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζετε το τηγάνι σας με το καπάκι του και σιγοβράζετε τη σάλτσα σας για 15 λ. 
  4. Μέχρι να γίνει η σάλτσα κόβετε τις καθαρές μελιτζάνες σε κύβους 2-3 εκ. Βάζετε ηλιέλαιο σε μια φριτέζα και όταν ζεσταθεί πολύ καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε μέχρι να ένα χρυσό μελί χρώμα. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. 
  5. Εν τω μεταξύ κόβετε σε ροδέλες τα καθαρά κολοκυθάκια και όταν βγάλετε τις μελιτζάνες από τη φριτέζα ρίχνετε τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε και αυτά σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. 
  6. Προσθέτετε και τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια στο τηγάνι με την σάλτσα, τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο ζεστό νερό για να μην στεγνώσει η σάλτσα και ανακατεύετε απαλά με ξύλινη κουτάλα να καλυφθούν από τη σάλτσα. Τα αφήνετε στο τηγάνι, για να  αρωματισθούν από τη σάλτσα για όση ώρα θα βράζετε το ζυμαρικό.
  7. Σε μεγάλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο με χοντρό αλάτι, κοχλαστό νερό βράζετε το ζυμαρικό σας αλ τέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο κρατάτε 1 φλ από το νερό που το βράζετε και το στραγγίζετε αμέσως.
  8. Εν τω μεταξύ 2-3 λ πριν γίνει το ζυμαρικό ανάβετε πάλι τη φωτιά στο τηγάνι με τη σάλτσα. Μόλις στραγγίξετε το ζυμαρικό το ρίχνετε αμέσως μέσα στη σάλτσα με λίγο από το νερό που κρατήσατε, (αν απαιτηθεί ρίξτε σταδιακά περισσότερο νερό) και το ανακατεύετε είτε με σπάτουλα είτε ανακινώντας το τηγάνι όπως θα δείτε στο βίντεο.
  9. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό, πασπαλισμένο (προαιρετικά) με πικάντικο τριμμένο τυρί που σίγουρα θα απογειώσει τη γεύση του και καλή σας όρεξη!

Σημείωση: Για πιο ελαφριά γεύση μπορείτε αντί να τηγανίσετε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια να τα ψήσετε στο φούρνο, γνωρίζοντας όμως ότι η τελική γεύση του δεν θα είναι η ίδια.

Επίσης ο ακριβής χρόνος τηγανίσματος ή ψησίματος των λαχανικών σας εξαρτάται από το μέγεθος που τα κόψατε και σίγουρα από το πόσο βρασμένα ή αλ τέντε τα θέλετε. Αν τα θέλετε αρκετά βρασμένα μπορείτε να τα τηγανίσετε όπως προαναφέρετε και για να μην ρουφήξουν πολύ λάδι θα τα βάλετε στη σάλτσα στην οποία θα προσθέσετε και νεράκι για να μαγειρέψετε περισσότερη ώρα.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα  

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρονάδα μεσογειακή (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα