Μια συνταγή για ένα πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό. Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας με τυρί κρέμα. Συνοδεύστε το με ένα ωραίο πιλάφι ή μακαρόνια και απολαύστε το.
Υλικά συνταγής
- 2 μεγάλα (μονά) στήθη φιλέτο κοτόπουλου
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας χλιαρό (1 κύβο κότας)
- 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 3 κ.σ. μουστάρδα καυτερή
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά επιλογής σας (μαϊντανό, θυμάρι, βασιλικό, κόλιανδρο, εστραγκόν)
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μπολ διαλύουμε 1 κύβο κότας σε 1 φλ. ζεστό νερό, προσθέτουμε τα 2 ειδών μουστάρδας και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά. Τα αφήνουμε σκεπασμένα στην άκρη.
- Πλένουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα κόβουμε οριζόντια στη μέση, ώστε να προκύψουν 4 λεπτότερες φέτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, για 6 λ από κάθε πλευρά περίπου, χαμηλώνοντας τη φωτιά στη μέση του ψησίματος, μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα χωρίς όμως να παραψηθούν και χάσουν τους χυμούς τους.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε το μείγμα με τη σάλτσα της μουστάρδας και το σκόρδο και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Ρίχνουμε και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για ½-1 λ επιπλέον μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε μια ελαφρώς πηχτή σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε τη σάλτσα στο αλατοπίπερο, και αν απαιτείται συμπληρώνουμε, και σερβίρουμε το κοτόπουλο περιχυμένο με τη σάλτσα μουστάρδας. Το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι (βλέπε συνταγή εδώ) ή άλλο ρύζι επιλογής μας το οποίο ήδη έχουμε βράσει και το απολαμβάνουμε.
09/09/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και τυρί κρέμα