1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σουφλέ με ταλιατέλλες πανεύκολο | Συνταγές

Πεντανόστιμο, απλό, γρήγορο και εύκολο σουφλέ με ταλιατέλες ψημένες σε ελαφριά μπεσαμέλ με τυριά. Μια συνταγή του Β. Δρίσκα για να απολαύσετε το τέλειο σουφλέ στο οικογενειακό, και όχι μόνο, τραπέζι ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό με τα ψητό κρέας ή κοτόπουλο. 

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό ταλιατέλλες
  • 8 κ.σ. βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 750 ml γάλα χλιαρό
  • 400 γρ. τριμμένη γραβιέρα πικάντικη ή άλλη επιλογής σας (300 γρ. + 100 γρ. χωριστά)
  • 4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα 5 λίτρα νερό και το βράζετε σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις κοχλάσει ρίχνετε 2 κ.σ. αλάτι και τις ταλιατέλλες, ανακατεύετε με πιρούνα και τις αφήνετε να βράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία τους. 
  2. Εν τω μεταξύ, όσο βράζουν τα μακαρόνια, σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα λιώνετε τις 4 κ.σ. από το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα διαρκώς για 4-5 λ. Μετά ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το μείγμα.
  3. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις υπόλοιπες 4 κ.σ. βούτυρο, τα 300 γρ. τριμμένη γραβιέρα και τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε. Σουρώνετε τις βρασμένες ταλιατέλες τις ρίχνετε στη κατσαρόλα με το μείγμα τυριών-αυγών και ανακατεύετε καλά. 
  4. Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Τη προσθέτετε στο μείγμα ζυμαρικών και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Ρίχνετε όλο το μείγμα της κατσαρόλας σε βουτυρωμένο πυρέξ, το στρώνετε ομοιόμορφα και από πάνω πασπαλίζετε τα υπόλοιπα 200 γρ. τριμμένης γραβιέρας.
  5. Το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Σε περίπτωση που αρχίσει να “παίρνει” έντονο χρώμα στην επιφάνειά του, το σκεπάζετε με λίγο αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να μην ακουμπά στο τυρί επιφάνειας. Καλή σας όρεξη!!

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουφλέ με ταλιατέλλες πανεύκολο

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα