1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πικάντικη σούπα με φακές, λαχανικά και παστινάκι


Ναι, οι φακές είναι μία εύκολη λύση για να μπει στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού… ωστόσο καταλήγουν να είναι και βαρετές, όταν τις μαγειρεύουμε διαρκώς το ίδιο.

Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε μία διαφορετική και πιο… πικάντικη συνταγή που θα σας κλέψει την καρδιά! Βασικό και περίεργο συστατικό της εκδοχής αυτή είναι το… “παστινάκι“. Το παστινάκι είναι λαχανικό και μοιάζει με λευκό καρότο. Ανήκει στην οικογένεια του καρότου και του μαϊντανού, αλλά αναπτύσσεται στα κρύα κλίματα. Έχει γλυκιά γεύση και ταιριάζει τέλεια με χειμωνιάτικες σούπες, βραστά και ρολά! Δεν είχα λόγο να μην την πιστέψω και το δοκίμασα! Η εντύπωσή μου; Έδωσε πράγματι πολύ ξεχωριστή γεύση στην πικάντικη σούπα μου. Δοκιμάστε το… Δε θα χάσετε!

Υλικά:

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

700γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους

4 καρότα, χοντροκομμένα

2 παστινάκια, χοντροκομμένα

2 κουταλιές κάρυ

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

100γρ. φακές

1 ματσάκι κόλιανδρο

γιαούρτι

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ανεβάστε την ένταση της φωτιάς και ρίξτε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα καρότα και τα παστινάκια. Συνεχίστε το τσιγάρισμα μέχρι τα λαχανικά να χρυσίσουν.

Προσθέστε το κάρυ και τον ζωμό λαχανικών και αφήστε να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τις φακές. Αφήστε να βράσουν για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι οι φακές και τα λαχανικά να μαλακώσουν και η σούπα σας να γίνει βελουτέ.

Ρίξτε το μισό κόλιανδρο μέσα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Αφήστε να βράσει για πολύ λίγο ακόμα και σερβίρετε γαρνίροντας με το γιαούρτι.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα