1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

5 συνταγές που μπορείς να φτιάξεις τo Σαββατοκύριακο και να τις έχεις όλη την εβδομάδα!


Μαγείρεμα μετά μουσικής, τραγουδιών και κεφιού! Ακούγεται τέλειο για ένα πρωινό Σαββάτου ή Κυριακής. Μια καθημερινή, όμως, μετά τη δουλειά σίγουρα δεν είναι και ο,τι καλύτερο!

Οπότε, επειδή και εμείς δεν μπορούμε να μαγειρεύουμε μετά από μια απίστευτα κουραστική μέρα, συγκεντρώσαμε 5 εύκολες και γρήγορες συνταγές, τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε σε μια μέρα και να τις έχετε για όλη την εβδομάδα!

Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε τα σωστά υλικά και να βάλετε όλα σας το μεράκι!

Πέννες με φασολάκια και τριμμένο τυρί. Plus: Ποια είναι η ιστορία του «Σαν Μιχάλης»

5-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84o-%cf%83%ce%b10

Το τυρί “Σαν Μιχάλη” παρασκευάζεται αποκλειστικά στην Απάνω Μεριά της Σύρου, στην περιοχή του χωριού Άη Μιχάλης. Είναι το ακριβότερο ελληνικό τυρί και έχει χαρακτηριστεί Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Έχει κυλινδρικό σχήμα και σκληρή υφή, η γεύση του είναι αλμυρή και πικάντικη, ενώ μπορεί να καταναλωθεί σκέτο με ψωμί και φρούτα ή σε πολλές συνταγές μαγειρικής! Σήμερα γευτείτε το με μακαρόνια, ντομάτα και φασολάκια και δεν θα χάσετε

Υλικά:

1 πακέτο πέννες

350 γρ. φασολάκια πράσινα στρογγυλά

10 τοματίνια τσέρι κομμένα σε τέταρτα

1 τούφα φρέσκου βασιλικού

1 σκελίδα σκόρδο

100 γρ. βούτυρο

150 γρ. τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλης

ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πέννες με λίγο αλάτι και με μία κουταλιά βούτυρο για 5-8 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός τους, προσέχοντας να μη μαλακώσουν πολύ. Πλένουμε, καθαρίζουμε και στη συνέχεια κόβουμε στη μέση τα πράσινα φασολάκια και τα βράζουμε με ελάχιστο αλάτι. Σε ένα μέτριο σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα τοματίνια, το σκόρδο και τα βρασμένα φασολάκια, καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και προσθέτουμε ½ ποτήρι του κρασιού νερό, από αυτό που βράσαμε τις πέννες για να φτιάξουμε μια ελαφριά σάλτσα. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, τη ρίχνουμε πάνω από τις στραγγισμένες πέννες και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά με το τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλης.

Το πιο εύκολο φαγητό που φτιάξατε ποτέ: Ένα παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ!

5-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84o-%cf%83%ce%b12

Ένα από τα αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας είναι το παστίτσιο.

Υλικά:

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι μπαχάρι

1/2 κουταλάκι τριμμένη κανέλλα

1/3 της κούπας πελτές τομάτας

400γρ. τοματάκια

375 γρ. fettucine

60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

3 αυγά

150 γρ. φέτα

400 γρ. τυρί ρικότα

2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο. Βράστε τα fettuccini και ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Ψιλοκόψτε και τσιγαρίστε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέστε τον κιμά και με μια ξύλινη κουτάλα σπάστε τον στο τηγάνι και τσιγαρίστε μέχρι να χρυσίσει από όλες τις μεριές. Προσθέστε τα μπαχαρικά και τον πελτέ τομάτας, ανακατέψτε και προσθέστε και τα τοματάκια. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά.

Αφού έχετε βράσει τα fettucini στραγγίξτε και ξαναρίξτε τα στην κατσαρόλα. Ανακατεύοντας γρήγορα προσθέστε τα 30 γρ. της παρμεζάνας και σπάστε μέσα τα δυο αυγά. Σε ένα λαδωμένο πυρεξ απλώστε τα μακαρόνια και καλύψτε με τον κιμά. Ψήστε για περίπου 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, στο μπλέντερ χτυπήστε τη φέτα, τους κρόκου αυγών, το τυρί ρικότα, την υπόλοιπη παρμεζάνα και το ένα περισσευούμενο αυγό μέχρι να γίνουν λεία.

Τοποθετήστε πάνω από τον κιμά και ξαναβάλτε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ομοιόρφο χρώμα το πάνω μέρος του φαηγού.

Λουκάνικα με αυγά και τυρί στο φούρνο: Η ανάποδη λουκανικόπιτα!

5-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84o-%cf%83%ce%b14

Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν το έχετε δοκιμάσει. Γίνεται πανεύκολα και κρατάει και πάνω από 1 ημέρα! Ναι, μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και κυρίως νόστιμη! Εσείς αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ντομάτα, αλλά εμείς προτιμήσαμε την απλή, αφού η εποχή της ντομάτας δεν έχει έρθει ακόμα!

Αν, λοιπόν, βρεθείτε και σεις στη θέση μου δοκιμάστε την! Δε θα χάσετε…

Υλικά:

450 γρ. χοιρινό λουκάνικο

1 πακέτο φύλλο ζύμης

8 αυγά, χτυπημένα

2 κούπες μοτσαρέλα, τριμμένη

2 κούπες τυρί τσένταρ, τριμμένο

1 κουταλάκι ρίγανη

Εκτέλεση: Τοποθετήστε το λουκάνικο σε ένα τηγάνι και σωταρετέ το. Στραγγίξτε το κόψτε σε μπουκίτσες και αφήστε για λίγο στην άκρη.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170ο και αλείψτε ένα ταψί με λάδι. Στρώστε το φύλλο στο κάτω μέρος του ταψιού και απο πάνω τοποθετήστε το λουκάνικο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά με το τυρί και τη ρίγανη. Περιχύστε με το μείγμα και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά!

Φτιάξτε κοκκινιστό κοτόπουλο στο τηγάνι μέσα σε 15 λεπτά!

5-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84o-%cf%83%ce%b16
@pixabay

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε το κοτόπουλο απέξω και νομίζω ότι αυτή η συνταγή είναι η πιο εύκολη που θα φτιάξετε ποτέ!

Ιδανική συνταγή όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε ή δεν έχετε χρόνο για πολλά πολλά στην κουζίνα! Δοκιμάστε ένα φαγητό που θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από μια ώρα και έχει απίστευtη γεύση…

Υλικά:

450 γρ.στήθος κοτόπουλο

1 συσκευασία σάλτσα τομάτας

1 1/2 της κούπας ζωμός κοτόπουλο

2 κούπες ρύζι

1/2 της κούπας τυρί τριμμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόψτε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε και τσιγαρίστε το σε ένα βαθύ τηγάνι με το λάδι μέχρι να ψηθεί. Προσθέστε τη σάλτσα και τον ζωμό και αφήστε το να βράσει. Σβήστε τη φωτιά, ρίξτε το ρύζι και καλύψτε με το τυρί. Κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε το ρύζι να βράσει για περίπου 5 λεπτά!

Tip: Η παραπάνω εκτέλεση αφορά σε στιγμιαίο ρύζι. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε, βράστε το ρύζι με τον κλασικό τρόπο στον ζωμό του κοτόπουλου με τη σάλτσα!

Εύκολα λαχανικά τουρλού στην κατσαρόλα

5-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84o-%cf%83%ce%b18

Άλλοι το λένε μπριάμ, άλλοι τουρλού, άλλοι σοφεγάδο, άλλοι συμπεθεριό και οι ονομασίες δεν τελειώνουν ποτέ! Ποια είναι, όμως, η ιστορία πίσω από αυτό το νοστιμότατο, καλοκαιρινό φαγητό; Κάποιοι πιστεύουν ότι επινοήθηκε την περίοδο 1720-1861 στη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας και από εκεί μεταπήδησε στη μεσογειακή κουζίνα, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι οι Γάλλοι αντέγραψαν το Καταλανικό Samfaina, ένα πιάτο που συνόδευε το ψάρι.

Σε κάθε περίπτωση, το μπριάμ εμφανίζεται στην τούρκικη παραδοσιακή κουζίνα και εν κατακλείδι και στην ελληνική. Εμείς σήμερα το δοκιμάζουμε και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Υλικά:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γρ. ανάμεικτα λαχανικά φρέσκα ή κατεψυγμένα

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

500 γρ. χυμός ντομάτας ή ψιλοκομμένα ντοματάκια

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση: Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα λαχανικά και τον άνηθο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 7’. Προσθέτετε 1½ φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε. Όταν μισοβράσουν μετά από 20’, προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 1½ φλιτζάνι νερό. Αφήνετε το φαγητό περίπου 20’ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα