1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πιλάφι θαλασσινών | Συνταγή | aitoloakarnanianews.gr


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Σοτάρουμε για 4-5’ να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τις χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ.

Σοτάρουμε για 1-2’, μόνο να γυαλίσουν.

Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί.

Προσθέτουμε το κρασί και την ψιλοκομμένη ντομάτα.

Ρίχνουμε τον ζωμό του χταποδιού και το ζεστό νερό.

Προσθέτουμε το κομμένο και βρασμένο χταπόδι.

Τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε την πάπρικα.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-13’.

Ανακατεύουμε 1-2 φορές κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.

Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι.

Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 2-3’.

Σβήνουμε την εστία.

Σκεπάζουμε το ρύζι κι αφήνουμε να σταθεί για 5’.

Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό το φαγητό.

Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι το πιλάφι με χταπόδι και γαρίδες.

Διαβάστε τα μυστικά μου για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε πάντα σωστά το χταπόδι.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα