1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί | Συνταγές – Sintayes.gr


Κολοκυθοανθοί ή κολοκυθοκορφάδες… Οι ανθοί του κολοκυθιού είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου ο ανθός ενός λαχανικού ξεπερνά σε νοστιμιά τον ίδιο τον καρπό του ίδιου του λαχανικού. Όπως και αν τον μαγειρέψετε, τηγανιτό σε κουρκούτι, με αυγά, ή γεμιστό η γεύση του είναι ανεπανάληπτη. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή με απλά υλικά, πολύ εύκολη συνταγή του Νικ. Τσελεμεντέ, για εξασφαλισμένη επιτυχία, για κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι, ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες και μυρωδικά. Αν καταφέρετε να βρείτε φρεσκοκομμένους, τις πρώτες πρωινές ώρες, ανθούς η νοστιμιά αυτής της συνταγής είναι αξεπέραστη. 

Υλικά συνταγής

  • 22-24 κολοκυθοανθοί
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 4 μέτριες φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι δυόσμο, τα φύλλα του μόνο ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, τα φύλλα του μόνο ψιλοκομμένα 
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
  • ¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι 
  • 2 ½ φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τους ανθούς αφαιρώντας με μεγάλη προσοχή τους στήμονες χωρίς να τους τρυπήσετε. Του ξεπλένετε με μαλακές κινήσεις και τους αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. 
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να “γυαλίσει” το ρύζι δηλαδή καλυφθεί με το λάδι.
  3. Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, τα αρωματικά (μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο ή μάραθο) αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και ¼ φλ. από το ζωμό λαχανικών και τα σιγοβράζετε για λίγα λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και πιει όλα τα υγρά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει. 
  4. Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζετε, έναν έναν τους ανθούς με το μείγμα, φροντίζοντας η γέμιση να φτάνει λίγο επάνω από τη μέση για να μπορέσετε να τους “κλείσετε”. “Κλείνετε” τις άκρες των ανθών με μια κυκλική κίνηση και τους τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με φαρδύ πάτο, τοποθετώντας τους σφιχτά τον έναν δίπλα στον άλλο,  σε μια στρώση. 
  5. Ρίχνετε στη κατσαρόλα το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο αλατοπίπερο και τα 2 ¼ φλ. ζωμό λαχανικών, ο οποίος θα πρέπει να σκεπάζει τους κολοκυθοανθούς σας. Αν όχι προσθέστε λίγο νερό. Βάζετε πάνω τους ένα πιάτο ανάποδα για να τους πιέζει να μην ανοίξουνε. Τους βάζετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσουν για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. 
  6. Τους σερβίρετε ζεστούς ή σε θερμοκρασία δωματίου (τρώγονται ευχάριστα και κρύοι), με φέτες λεμονιού, με λίγο ωμό ελαιόλαδο και φύλλα μαϊντανού. 

Photo

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα