1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Ανώτερος μουσουλμάνος κληρικός βοήθησε στον απεγκλωβισμό μας στο Σουδάν – Thestival


«Είμαστε ασφαλείς. Δόξα τω Θεώ το συνειδητοποιούμε σιγά σιγά» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας από τη Γερμανία όπου μεταφέρθηκε μετά τον απεγκλωβισμό του το πρωί της Τετάρτης.

Όπως αποκάλυψε η διαφυγή του από το Σουδάν έγινε με τη βοήθεια ενός ανώτατου μουσουλμάνου κληρικού ενώ, όπως είπε, είχαν γίνει επαφές με μέλη των παραστρατιωτικών που ήταν έξω από την εκκλησία στην οποία είχε εγκλωβιστεί επί ημέρες.


Περιγράφοντας πώς πέρασαν οι ημέρες από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι την Τρίτη στο Χαρτούμ διάστημα στο οποίο ήταν εγκλωβισμένος μαζί με άλλα άτομα στη Μητρόπολη ο κ. Σάββας είπε στην ΕΡΤ ότι «προσπαθούσαμε να τους κρατάμε όσο γίνεται καλύτερα πιο ήρεμους. Δεν είχαμε πανικό».

Όσον αφορά την κατάσταση στους δρόμους της πρωτεύουσας του Σουδάν, Χαρτούμ, δήλωσε ότι «δεν υπήρχε τίποτα έξω στους δρόμους. Μόνο στρατός, σφαίρες και βόμβες».

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Νουβίας, εκτός από όλους όσοι μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί, στο κέντρο του Χαρτούμ «έχουν μείνει πίσω άνθρωποι που δεν μπορεί να διαφύγουν».

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο κ. Σάββας είχε αναφερθεί στη «ζοφερή στιγμή όταν άρχισαν οι βομβαρδισμοί και συμμαζευτήκαμε όλοι μαζί σε μια γωνία και σκεφτήκαμε ότι ήρθε το τέλος. Απλά συμφωνήσαμε να βάλουμε τα σώματά μας πάνω από τα παιδιά, να κρατήσουμε ο καθένας από ένα παιδί για να τα προστατέψουμε και τουλάχιστον να βρουν τα παιδιά. Αν και δεν δείχνουν τέτοια ευαισθησία, δυστυχώς».

«Από θαύμα ζούμε όσοι ήμασταν μέσα στη Μητρόπολη. Πρόκειται περί κόλασης. Δεν μιλάμε για έναν πόλεμο απλό, μιλάμε για έναν εμφύλιο σε πλήρη εξέλιξη χωρίς καμιά ευαισθησία. Ο πρώτος τους στόχος είναι τα ασθενοφόρα και τα νοσοκομεία, δεν τους νοιάζει αν είναι παιδιά ή έγκυες… », είχε τονίσει ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα