1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τρουφάκια μερέντας με 4 υλικά | Συνταγές


Λαχταριστά τρουφάκια μερέντας με 4 μόνο υλικά. Λατρεμένες μπουκίτσες που κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε αυτά τα υπέροχα τρουφάκια σε όλες τις περιπτώσεις ή και να τα προσφέρετε ως δώρο σε αγαπημένα σας πρόσωπα!

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας 
  • 120 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 300 γρ. Μερέντα 
  • 130 γρ. φουντούκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τη σοκολάτας σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρόλι ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, χωρίς να έλθει σε σημείο βρασμού την αποσύρετε από τη φωτιά, τη ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και την αφήνετε χωρίς να ανακατέψετε για 2 λ.
  2. Στη συνέχεια τη χτυπάτε καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Προσθέτετε σε 2 δόσεις τη μερέντα, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνετε πλήρως και ένα μια ομογενοποιημένη λεία κρέμα. Βάζετε τη κρέμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες περίπου ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί. 
  3. Εν τω μεταξύ ψιλο-θρυμματίζετε τα φουντούκια σας σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Όταν το μείγμα μερέντας σταθεροποιηθεί, το πλάθετε με τα χέρια σας σε τρουφάκια, (θα βγουν 16 τρουφάκια περίπου).
  4. Τα βουτάτε στο μπολ με το ψιλο-θρυμματισμένα φουντούκια και τα γυρίζετε απ” όλες τις πλευρές μέχρι να καλυφθούν καλά απ” όλες τις πλευρές τα τρουφάκια με τα φουντούκια. Διατηρούνται στο ψυγείο. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τρουφάκια μερέντας με 4 υλικά

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα