1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σαλάτα ζυμαρικών πεντανόστιμη και πανεύκολη | Συνταγές


Μια υπέροχη, πεντανόστιμη σαλάτα ζυμαρικών που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την φανταστική γεύση της και με την εξαιρετική εμφάνισή της. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για μια λαχταριστή σαλάτα, ιδανική για τα επίσημα και γιορτινά τραπέζια σας, με ζυμαρικό “κοραλάκι” και κρεμώδη σάλτσα με τυρί κρέμα, μαγιονέζα και μουστάρδα, εμπλουτισμένη με τις πικάντικες γεύσεις από το τουρσί, τη πιπεριά, το ραπανάκι και τη δροσερή νότα του αγγουριού. Απλά δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 3 φλ. τσαγιού “Κοραλάκι”, (κοφτό ζυμαρικό) μαγειρεμένο και καλά στραγγισμένο 
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο αγγούρι, καλά στραγγισμένο σε χαρτί κουζίνας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ραπανάκι σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κ.γ. αλάτι (αυξομειώστε μετά από δοκιμή)
  • αγγουράκια και ραπανάκια για τη γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, κατά προτίμηση σιλικόνης και την αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. Αν δεν έχετε φόρμα σιλικόνης πάρτε μια κανονική στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και ντύστε τη καλά στη βάση και τα τοιχώματά της με μεμβράνη. 
  2. Βράζετε το Κοραλάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε καλά και το αφήνετε στην άκρη. Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσει ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σας. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μαγιονέζα, το τυρί κρέμα και το αγγουράκι τουρσί και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Τα αφήνετε στην άκρη. 
  3. Όταν βράσει το κοραλάκι σας, το σουρώνετε, το ξαναβάζετε αμέσως στη κατσαρόλα που το βράσατε και όσο ακόμα είναι ζεστό προσθέτετε στη κατσαρόλα το μείγμα μαγιονέζας και ανακατεύετε καλά να καλυφθεί πλήρως το ζυμαρικό σας με το μείγμα. 
  4. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλ. το αγγούρι, τη πιπεριά, τα ραπανάκια και το αλάτι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά με το ζυμαρικό. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού μεταφέρετε τη σαλάτα σας στη φόρμα, πιέζοντάς της προς τα κάτω να “συμπυκνωθεί” και την απλώνετε ομοιόμορφα.
  5. Τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 6-7 ώρες ιδανικά για ένα βράδυ. Πριν τη σερβίρετε την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος με προσοχή για να μην χάσει το σχήμα της. Επίσης προσεκτικά αφαιρείτε και τη μεμβράνη σε περίπτωση που χρησιμοποιήσατε φόρμα στρωμένη με μεμβράνη. Γαρνίρετε τη σαλάτα σας με αγγουράκια και ραπανάκια και σερβίρετε.
  6. Για να φτιάξετε “λουλούδια” ραπανάκια: Κόβετε τα άκρα από τα ραπανάκια και τα πλένετε. Μετά, χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαιράκι κόβετε μια λεπτή φέτα περιμετρικά στο εσωτερικό από κάθε ραπανάκι, φροντίζοντας να μην το κόψετε μέχρι κάτω και ξεκολλήσει από τη βάση του.  
  7. Στη συνέχεια κόβετε χαράσετε κάθετα τη φέτα που κόψετε στη κορυφή της εξωτερικά όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Βάζετε τα έτοιμα “λουλούδια” ραπανάκια σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό. Τα αφήνετε σε παγωμένο νερό για αρκετή ώρα γιατί το παγωμένο νερό θα τα βοηθήσει να “ανοίξουν” και να γίνουν “λουλούδια”.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σαλάτα ζυμαρικών πεντανόστιμη και πανεύκολη

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα