1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπιφτεκάκια : Η ιστορία τους


Τα μπιφτεκακια τι ειναι΅:

Μικρές ή μεγαλύτερες σφαίρες από κιμα (ζωικής ή φυτικής προέλευσης), οι οποίες ζυμώνονται με αλάτι και πιπέρι, που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρούς και μεγάλους και δεσπόζουν συχνά στο μεσημεριανό τραπέζι.

Μπορεί να έγιναν γνωστά τα μπιφτεκακια σε όλο τον κόσμο από το διάσημο, αγαπημένο γεύμα των παιδιών, που δεν είναι άλλο από το αμερικάνικο , η προέλευσή τους όμως ξεκινά χρόνια πριν από την Ευρώπη, που δεν αποτελούσαν fast food, αλλά εντάσσονταν στα λουκούλλεια γεύματα των ευγενών και των βασιλιάδων.

Πρόγονο για τα  μπιφτεκια αποτελεί το (γκουρμέ ταρτάρ ή steak tartare) πρόκειται για ψιλοκομμένο, ωμό κιμά από  φιλέτο του μοσχαριου, το οποίο στα γαλλικά ονομάζεται (bifteck), προσθέτοντας πίκλες, αντζούγια, κρεμμύδι, αυγό και σάλτσα, σερβίρεται άψητο σε σχήμα δίσκου. Στο Μεσαίωνα ο κιμάς ήταν προνόμιο των υψηλών κοινωνικών τάξεων.

Ποτε εμφανιζεται;

Για πρώτη φορά, ο κιμάς γίνεται μπιφτέκακι και εμφανίζεται ανάμεσα σε ψωμί, όταν το 1765 ο Άγγλος ευγενής John Montagu αποφάσισε, ότι δεν ήθελε να λερώνει τα δάχτυλα του την ώρα που έπαιζε χαρτιά. Φτάνει πρώτη φορά στην Αμερική με μετανάστες από το Αμβούργο στις αρχές του 19ου αιώνα. Στο μενού των εστιατορίων των Γερμανών μεταναστών υπάρχει και το (Hamburgh Steak), κιμας μοσχαριου με αυγό ή γάλα, αλάτι και πιπέρι, τηγανισμένος ή ψημένος στο γκριλ, ο οποίος γίνεται το μπιφτεκακι το αγαπημένο γεύμα μικρών και μεγάλων.

Στη χώρα μας, τα μπιφτέκακια  κατέχουν τιμητική θέση και είναι συνδεδεμένα με όμορφες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Όλοι έχουμε να διηγηθούμε μυστικά επιτυχίας για τα μαλακά, νοστιμότατα και γευστικότατα μπιφτέκακια της γιαγιάς ή της μαμά μας, που υπήρχαν στις κυριακάτικες οικογενειακές μας συναντήσεις. Μπορείς να το γευτείς σε διάφορες εκδοχές ψητό, τηγανιτό, γεμιστό με κάποιο κίτρινο τυρί, ζαμπόν ή μπέικον και με ποικίλα συνοδευτικά, που δημιουργούν μια
πανδαισία γεύσεων και ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες.

Τα  λαχταριστά μπιφτεκακια με τα φρέσκα υλικά που ολοκληρώνουν την υπέροχη γεύση τους, βρίσκονται στην κορωνίδα των προτιμήσεων των καταναλωτών.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα