1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

5 tips μακιγιάζ αν παντρεύεσαι χειμώνα


Γράφει η Μαρία Ραφαέλα Λεμπέση, makeup artist

Ο γάμος τον χειμώνα φέρνει τη δική του μοναδική γοητεία, με τον καθαρό αέρα, τις πιθανές χιονοπτώσεις, τη ζεστή ατμόσφαιρα και τις ημέρες των Χριστουγέννων. Όταν πρόκειται για το μακιγιάζ του γάμου σου, η προσαρμογή στη χειμερινή περίοδο είναι σημαντική. Ακολουθούν πέντε συμβουλές μακιγιάζ για νύφες που προετοιμάζονται για έναν χειμωνιάτικο γάμο.

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί

Ο χειμωνιάτικος καιρός συχνά προκαλεί ξηρό δέρμα, επομένως η στην ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για μια άψογη εφαρμογή μακιγιάζ. Ξεκίνα τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου πολύ νωρίτερα, ενσωματώνοντας στο πρόγραμμά σου μια ενυδατική κρέμα και πιθανώς μια ενυδατική μάσκα. Αυτό θα δημιουργήσει έναν απαλό καμβά για το μακιγιάζ σου και θα το βοηθήσει να διαρκέσει όλη την ημέρα. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις καλλυντικά που περιέχουν υαλουρονικό ή βιταμίνη C ώστε να σου αφήσει ένα φινίρισμα δροσιάς για να προσθέσεις επιπλέον φωτεινότητα και ευεξία στο δέρμα σου.

Επίλεξε φόρμουλες μακράς διαρκείας

Οι χειμερινοί γάμοι συχνά περιλαμβάνουν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, αλλά η μετάβαση μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών τοποθεσιών μπορεί να επηρεάσει το μακιγιάζ σου. Επίλεξε φόρμουλες που διαρκούν πολύ και είναι αδιάβροχες, ειδικά για το foundation, την πούδρα και το eyeliner. Αυτό διασφαλίζει ότι το μακιγιάζ σου παραμένει ανέπαφο παρά τις πιθανές αλλαγές του καιρού και τις συναισθηματικές στιγμές.

Αγκάλιασε τις ζεστές αποχρώσεις

Ο χειμώνας είναι η τέλεια εποχή για να παίξεις με ζεστούς και πλούσιους τόνους που συμπληρώνουν τη ζεστή ατμόσφαιρα. Εξέτασε το ενδεχόμενο να ενσωματώσεις ζεστές αποχρώσεις όπως βαθύ μπορντώ, δαμασκηνί ή ζεστό καφέ στις επιλογές σκιάς ματιών και κραγιόν συμπληρώνοντας την εικόνα με λεπτόρρευστα glitter. Αυτά τα χρώματα όχι μόνο προκαλούν μια αίσθηση ζεστασιάς αλλά προσθέτουν και μια πινελιά ρομαντισμού, φινέτσας και ξεκούρασης στη νυφική εμφάνιση. Συνήθως τέτοιες ζεστές αποχρώσεις συμπληρώνουν με μεγαλύτερη ηρεμία την εικόνα του νυφικού και των μαλλιών χωρίς να επικεντρώνονται όλα τα βλέμματα μόνο στο μακιγιάζ.

Δώσε έμφαση στις λάμψεις

Το φως του χειμώνα μπορεί να είναι πιο συγκρατημένο, επομένως το στρατηγικά τοποθετημένο highlighter μπορεί να προσθέσει όμορφη και διακριτική λάμψη στο πρόσωπό σου. Εστίασε στα ψηλά σημεία του προσώπου, όπως οι κορυφές των ζυγωματικών, η γέφυρα της μύτης και το τόξο των φρυδιών σου. Ωστόσο, πρόσεξε να μην το παρακάνεις, καθώς το φως του χειμώνα μπορεί να τονίσει την υπερβολική λάμψη. Δώσε έμφαση σε λάμψεις όπως το λεπτόρρευστο glitter σε μορφή πούδρας (για μεγαλύτερη διάρκεια) και ψυχρή απόχρωση.

Μην ξεχνάς: Το σετάρισμα του μακιγιάζ είναι το παν!

Ανάλογα με την τοποθεσία, οι χειμερινοί γάμοι μπορεί να φέρουν την πιθανότητα βροχής ή χιονιού. Χρησιμοποίησε σπρέι ρύθμισης για να βοηθήσεις το μακιγιάζ να αντέχει στις αλλαγές της ατμόσφαιρας αλλά και του ίδιου του δέρματος όπως ο ιδρώτας, η συγκίνηση ή η ξηρότητα. Επιπλέον, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μια ημιδιαφανή πούδρα για να αποτρέψεις τη γυαλάδα χωρίς να στεγνώσει το δέρμα σου ή να αφήσει ίχνη χρώματος σε σημεία που δεν θα ήθελες.

Συμβουλή μπόνους
Δοκιμαστική εκτέλεση και επαγγελματική βοήθεια

Προγραμμάτισε μια δοκιμή μακιγιάζ πολύ πριν από την ημέρα του γάμου, για να δοκιμάσεις διαφορετικές εμφανίσεις και να βεβαιωθείς ότι είσαι ευχαριστημένη με το τελικό αποτέλεσμα. Λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες προκλήσεις του χειμώνα, η πρόσληψη ενός επαγγελματία makeup artist με εμπειρία στους χειμερινούς γάμους μπορεί να είναι μεγάλη επένδυση. Θα έχει την τεχνογνωσία να δημιουργήσει μια εμφάνιση που όχι μόνο συμπληρώνει την εικόνα σου άρτια, αλλά και διαρκεί όλη την ιδιαίτερη μέρα σου.

Θυμήσου, το χειμερινό μακιγιάζ του γάμου σου δεν πρέπει μόνο να ενισχύει τη φυσική ομορφιά σου αλλά και να αντέχει τις μοναδικές προκλήσεις που μπορεί να φέρει η εποχή. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα είσαι σε καλό δρόμο για να επιτύχεις μια εντυπωσιακή, μακράς διάρκειας και διαχρονική νυφική εμφάνιση για την ημέρα του γάμου σου.

Have a beauty-full day 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα