1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Τι να κάνω αν καραφλιάζω;


Η φαλάκρα είναι ένα πρώτο χτύπημα για τον μέσο άνδρα. Του δείχνει ότι γερνάει, ότι οι μέρες τις ακμής του πέρασαν και πίσω δεν γυρνούν.

Κακώς. Η φαλάκρα είναι σημάδι ωριμότητας, αρέσει σε – κάποιες – γυναίκες και μάλιστα λέγεται πως αποτελεί και σημάδι έντονου ανδρισμού.

Αν ξεκίνησες να χάνεις τα μαλλιά σου δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Αποδέξου το πώς έτσι είναι η φυσική ροή των πραγμάτων και πάρε ιδέες παρακάτω για το πώς θα μπορέσεις να το διαχειριστείς σωστά.

Αρχικά, πήγαινε σε έναν γιατρό

Ο δερματολόγος είναι ο πρώτος που θα πρέπει να απευθυνθείς αν βλέπεις ότι η πλούσια κόμη σου σε παρατάει σταδιακά. Θα σου προτείνει εναλλακτικές για να καθυστερήσεις την τριχόπτωση, μπορεί να σου δώσει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ή ακόμα και κάποια θεραπεία με χάπι ή σπρέι.

Αντίστοιχα, μπορείς να απευθυνθείς και σε έναν παθολόγο αν παρατηρείς ότι η τριχόπτωση είναι απότομη και ίσως οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα υγείας – εκείνος θα σε κατευθύνει στο τι εξετάσεις πρέπει να κάνεις.

Κόψε τα κοντά

Αν η κατάσταση δεν σώζεται, κάν’το όπως το έχουν κάνει εκατομμύρια άνδρες πριν από εσένα: πήγαινε σε έναν καλό μπαρμπέρη να σ’τα πάρει κοντά.

Σε κάθε περίπτωση ΜΗΝ τα αφήσεις να μακρύνουν. Δεν μπορούμε να φανταστούμε κάποιο σενάριο που η φαλάκρα μοιάζει όμορφη αν συνοδεύεται από μακριά μαλλιά στο πλάι. Εκτός και αν είσαι τόσο μερακλής και θες να γίνεις ένας καραφλός Γκίμλι. Δε θα σε κρίνουμε.

Άσε μούσι

Τα κοντοκουρεμένα μαλλιά – συνήθως – ταιριάζουν ωραία με ένα προσεγμένο μούσι. Το κοντράστ αυτό τριχοφυΐας κάνει καλή δουλίτσα και μετατοπίζει το ενδιαφέρον από το κεφάλι στο κάτω μέρος του προσώπου. Δοκίμασέ το, δεν έχεις να χάσεις και τίποτα.

Γυμνάσου

Ένας γυμνασμένος άντρας με καράφλα, είναι πολύ πιο γοητευτικός από έναν αγύμναστο καραφλό με κοιλίτσα. Ξεκίνα διατροφή και άσκηση και δες τις επιτυχίες που δεν είχες όσο είχες μαλλιά να έρχονται τώρα που τα έχασες. Μπορεί και όχι. Όπως και να’χει καλό στην υγεία σου θα κάνεις.

Γίνε – εντελώς – καραφλός

Ο The Rock το έκανε, ο Μπρους ο Γουίλις το έκανε, ο Τζέισον ο Στέιθαμ το έκανε. Ναι αυτοί είναι όμορφα παλικάρια, όμως κι εσύ μπορείς να γίνεις πιο όμορφο παλικάρι αν τα ξυρίσεις γουλί. Δοκίμασέ το, δεν έχεις να χάσεις τίποτα, ίσα ίσα αρκετές γυναίκες γουστάρουν περισσότερο τους καραφλούς. Και αν δεν, μικρό το κακό, στην τελική, θα ξαναφυτρώσουν.

Κάνε μεταμόσχευση

Αν δεν μπορείς τελικά να το διαχειριστείς και έχεις το μπάτζετ, η μεταμόσχευση είναι το καλύτερο στοίχημά σου για να δεις την κώμη σου να αναγεννιέται από τις στάχτες της. Κλείσε ραντεβού σε μια έμπιστη κλινική μεταμόσχευσης, ρώτα τους αν έχεις ελπίδες και άσε τα υπόλοιπα στο χέρι της επιστήμης και της τσιμπίδας.

Σε κάθε περίπτωση ΜΗΝ φοράς συνέχεια καπέλο ή – ακόμα χειρότερα – τραγιάσκα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα