1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Βαζελίνη: 13 χρήσεις που δεν γνωρίζατε

Βαζελίνη. Στο άκουσμα του ονόματός της σκεφτόμαστε κάποιες λίγες χρήσεις που έχει ο συγκεκριμένος τύπος αλοιφής. Όμως για όσους γνωρίζουν πραγματικά τα οφέλη της, η βαζελίνη αποδεικνύεται… θησαυρός περιποίησης.

Δείτε παρακάτω 13 χρήσεις της που μάλλον δεν ξέρατε.

* Μαλακώστε τους ξηρούς αγκώνες ή τους αγκώνες με «χαρακιές» που οφείλονται στην έλλειψη ενυδάτωσης τον χειμώνα.
* Δεν μπορείτε να ανοίξετε με τίποτα τα βαζάκια με τα μανό; Βάλτε λίγη βαζελίνη κάτω από το καπάκι και την επόμενη φορά θα ανοίγει με ένα… φύσημα.
* Το «κολλημένο» κραγιόν στα χείλη είναι σίγουρα μια άβολη στιγμή στις εξόδους σας. Βάλτε λίγη βαζελίνη στα δόντια σας λοιπόν για να αποφύγετε το «κόλλημα» αυτό, αλλά και για να τα κάνετε να γυαλίζουν.
* Για να αποφύγετε τις ραβδώσεις που εμφανίζονται στο τεχνητό μαύρισμα με σπρέι, τρίψτε στο πίσω μέρος των αστραγάλων, των ποδιών και των χεριών σας λίγη βαζελίνη.
* Θέλετε μεγάλες και έντονες βλεφαρίδες; Βάλτε τους λίγη βαζελίνη το βράδυ πριν κοιμηθείτε και δείτε τις να… μακραίνουν.
* Τρίβοντας λίγη βαζελίνη στους καρπούς και τον λαιμό σας πριν βάλετε άρωμα κρατάτε για περισσότερη ώρα την επίδραση του.
* Καταπολεμήστε την εμφάνιση ψαλίδας στις άκρες των μαλλιών, βάζοντας ελάχιστη βαζελίνη στα δάχτυλά σας και ακουμπώντας τις άκρες. Προσοχή, μην το… παρακάνετε με την ποσότητα.
* Μαλακώστε το δέρμα σας μετά το ξύρισμα εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα βαζελίνης. Ούτε κοκκινίλες, ούτε ακμή, ούτε ερεθισμός.
* Θέλετε να κάνετε μια σωστή απολέπιση; Προσθέστε λίγο θαλασσινό αλάτι στη βαζελίνη και τρίψτε τις περιοχές που θέλετε να απολεπίσετε στο ντους με ένα απαλό σφουγγάρι. Το δέρμα σας θα είναι πιο… μεταξένιο από ποτέ.
* Ταλαιπωρείστε κάθε φορά που προσπαθείτε να βάλετε σκουλαρίκια; Χρησιμοποιείστε λίγη βαζελίνη και θα «γλιστρήσουν» αμέσως μέσα στην τρύπα.
* Κάντε την αφαίρεση των φρυδιών με τσιμπιδάκι πιο εύκολη και λιγότερο επώδυνη απλώνοντας λίγη βαζελίνη στην περιοχή για να μαλακώσει το δέρμα.
* Θέλετε χείλη για… φίλημα; Χρησιμοποιήστε βαζελίνη σαν lip balm.
* Για εύκολη αφαίρεση του make up βάλτε λίγη βαζελίνη σε μια μπατονέτα και τρίψτε ελαφρά το πρόσωπό σας.

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα