1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Οι τάσεις ομορφιάς και τα must have καλλυντικά για το πρώτο τρίμηνο του 2024


Γράφει η Μαρία Ραφαέλα Λεμπέση

Καθώς η βιομηχανία ομορφιάς εξελίσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη ρουτίνα του μακιγιάζ σου. Το 2024, οι περισσότεροι επαγγελματίες ομορφιάς βρίσκονται μέσα σε ένα δυναμικό τοπίο προϊόντων που υπόσχονται όχι μόνο άψογα φινιρίσματα αλλά και αντοχή, νέες συνθέσεις και λάμψεις. Από πρωτοποριακές φόρμουλες έως επανασχεδιασμένα κλασικά προϊόντα με μια πινελιά στο σήμερα. Σε αυτό το άρθρο θα σου αναφέρουμε  τα αγαπημένα μας προϊόντα μακιγιάζ του 2024 με εμπορικές μάρκες που δοκιμάσαμε ανά κατηγορία και λατρέψαμε, αναδεικνύοντας τα πρότυπα ομορφιάς που αναδιαμορφώνουν τον τρόπο που προσεγγίζουμε τις τάσεις ομορφιάς σήμερα.

Βάσεις-Foundation

Το 2024, η αναζήτηση της τελειότητας της επιδερμίδας βρίσκεται στο επίκεντρο των αναζητήσεών μας. Αυτές οι καινοτόμες φόρμουλες ξεπερνούν την απλή κάλυψη, προσφέροντας οφέλη περιποίησης όπως ενυδάτωση, φωτεινότητα και μακροχρόνιες βελτιώσεις του δέρματος. Εμπορικές μάρκες όπως η Dior και η Tommy G πρωτοστατούν με βάση εμπλουτισμένα με θρεπτικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C και βοτανικά εκχυλίσματα. Με ανάλαφρες υφές και οικοδομήσιμη κάλυψη, αυτά τα foundation καλύπτουν διαφορετικούς τόνους και τύπους δέρματος, εξασφαλίζοντας ένα λαμπερό φινίρισμα με φυσική όψη.

Προϊόντα πολλαπλών εργασιών

Η ευελιξία κυριαρχεί το 2024, καθώς τα προϊόντα πολλαπλών εργασιών φέρνουν επανάσταση στη ρουτίνα του μακιγιάζ. Σε αυτή τη κατηγορία προϊόντων εμπίπτουν τα primer προσώπου, προϊόντα χειλιών, σκιές, ρουζ και λάμψεις  σε μορφή στικ. Αυτές  οι φόρμουλες διπλής χρήσης απλοποιούν τα τελετουργικά ομορφιάς χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση. Οι λάτρεις του μακιγιάζ υποκλίνονται φέτος σε brands όπως η MUA cosmetics, Nyx, Sheglam και η Kikomilano. Στις συγκεκριμένες εταιρίες θα βρεις  μια σειρά αποχρώσεων που ταιριάζουν σε κάθε διάθεση και περίσταση, μιας και τα έγχρωμα προϊόντα πολλαπλών εργασιών προσφέρουν ατελείωτες δυνατότητες δημιουργικής έκφρασης.

Προϊόντα φρυδιών-βλεφαρίδων

Οι τάσεις στα προϊόντα φρυδιών και βλεφαρίδων έχουν αλλάξει ως προς τις αποχρώσεις, το αποτέλεσμα και την ένταση. Αρχικά στη κατηγορία φρυδιών υπάρχουν πολλές επιλογές όπως τα μολύβια, οι παλέτες και τα τζελ που μπορούν να διορθώσουν τα πιο αδύναμα φρύδια, να καλύψουν κενά και να αλλάξουν ή να γλυκάνουν την απόχρωση του κάθε φρυδιού. Συνήθως οι εταιρίες που προτιμούν οι περισσότεροι επαγγελματίες που αναζητούν αυτά τα χαρακτηριστικά είναι οι: Mac, Dior, Benefit και Pierre Rene.

Αντίστοιχα στα προϊόντα βλεφαρίδων και συγκεκριμένα στη κατηγορία των μάσκαρα υπάρχει μεγάλη ποικιλία στη καμπυλότητα, την ένταση, τον χρωματισμό και την ανθεκτικότητα. Οι εταιρίες που ξεχωρίζουν εδώ, κρατώντας το κόστος των προϊόντων τους σε value for money επίπεδα, είναι  η Essence, η Maybelline, η L’Oréal και η Dust & Cream.

Φόρμουλες κονσίλερ και πούδρας

Η ποικιλομορφία και η περιεκτικότητα συνεχίζουν να διαμορφώνουν τη βιομηχανία ομορφιάς το 2024, με τα επώνυμα brands να δίνουν προτεραιότητα σε εκτεταμένες σειρές αποχρώσεων που καλύπτουν όλους τους τόνους δέρματος. Επωνυμίες μακιγιάζ όπως η Andreia, η Maybelline και η Mac  πρωτοστατούν με τις φόρμουλες βάσης, κονσίλερ και πούδρaς που διατίθενται σε μια εκτεταμένη σειρά αποχρώσεων και υποτόνων. Αγκαλιάζοντας διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς και γιορτάζοντας την ατομικότητα, αυτά τα brands δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές να βρουν το τέλειο ταίρι τους, ενθαρρύνοντας μια κοινότητα ομορφιάς που δεν περιλαμβάνει αποκλεισμούς.

Προϊόντα σεταρίσματος μακιγιάζ

Τα προϊόντα σεταρίσματος ή αλλιώς settings spray έχουν αναβαθμιστεί και κατηγοριοποιηθεί σύμφωνα με τον τύπο δέρματος, μακιγιάζ και τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Συγκεκριμένα στην αγορά περιλαμβάνονται προϊόντα που περιέχουν διαφορετικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C, βότανα, οξέα, γκλίτερ και ουσίες μαυρίσματος. Οι εμπορικές εταιρίες που ξεχωρίζουν είναι η Nyx, η MUA cosmetics, η Κryolan, η Charlotte Tilbury και η Urban Decay.

Οι τάσεις και οι  καινοτομίες ομορφιάς, τα αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ του 2024 αντικατοπτρίζουν μια νέα τάση σε στυλ, βιωσιμότητα και περιεκτικότητα. Από τα foundation που ενισχύουν το δέρμα μέχρι τα έγχρωμα προϊόντα πολλαπλών εργασιών, αυτά τα βασικά προϊόντα ομορφιάς καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις των καταναλωτών παγκοσμίως. Καθώς η βιομηχανία ομορφιάς συνεχίζει να εξελίσσεται, ένα πράγμα παραμένει σαφές: η μεταμορφωτική δύναμη του μακιγιάζ υπερβαίνει τις τάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα να εκφράσουν τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους με αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα.

 

 
 
 
 
 
 

 

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα