1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Ακριβά καλλυντικά και οι φθηνές εναλλακτικές τους

Όταν μιλάμε για καλλυντικά, στο μυαλό του περισσότερου κόσμου το ακριβότερο είναι πάντα ποιοτικότερο –και αποτελεσματικότερο, και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πάει λέγοντας. Και, αν σκεφτούμε τις πάμφθηνες σκιές με τις οποίες πειραματιζόμασταν στην εφηβεία (τα ονόματα των οποίων ήταν κάτι σαν Bright Girl ή Shiny Starz) πιθανότατα θα επιβεβαιώναμε τον παραπάνω συλλογισμό.

Όμως, ανάμεσα στην κασετίνα των Happy Colorzzz και την πανάκριβη παλέτα του Dior, υπάρχει μια κατηγορία καλλυντικών που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε πρωτοκλασάτα ονόματα –και μερικές φορές ακόμα και να τα ξεπεράσει. Το Buzzfeed έβαλε στο μικροσκόπιο μερικά τέτοια καλλυντικά και τις πανάκριβες εναλλακτικές τους, τα δοκίμασε και κατέληξε ότι έχουν το ίδιο και συχνά καλύτερο αποτέλεσμα. Ιδού η λίστα.

L’Oréal Voluminous Mascara (αριστερά) εναντίον Dior Diorshow Mascara (δεξιά)

Το κόστος: περί τα 10€ η L’ Oreal, περίπου 32€ για την Dior
Η ετυμηγορία: H Diorshow έχει την τάση να στεγνώνει πιο γρήγορα, δημιουργώντας κόμπους. Όταν εφαρμοστούν στις βλεφαρίδες, οι δύο μάσκαρες δεν ξεχωρίζουν μεταξύ τους –το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο.

Rimmel Kate Matte Lipstick in Kiss Of Life 111 (αριστερά) εναντίον MAC Ruby Woo (δεξιά)

Το κόστος:
7€ περίπου για το Rimmel και περί τα 20€ για το MAC
Η ετυμηγορία: Το Ruby Woo είναι πολύ –μα πολύ– mat. Τόσο που χρειάζεται να συνδυαστεί με lip balm για να μην «στεγνώνει» πολύ τα χείλη. Το Rimmel διήρκεσε περίπου πέντε ώρες στη δοκιμή, ενώ το Ruby Woo είναι αδύνατο να φύγει –ή να μουτζουρωθεί– αφού στεγνώσει. Φορεμένα, έχουν ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Maybelline Dream Lumi Touch Highlighting Concealer (αριστερά) εναντίον YSL Touche Eclat (δεξιά)

Το κόστος:
Περίπου 9€ το Maybelline, και περίπου 32€ το Yves Saint Laurent.
Η ετυμηγορία: Το YSL κυκλοφορεί σε δέκα διαφορετικές αποχρώσεις, ενώ το Maybelline μόνο σε τρεις. Αν μία από αυτές τις τρεις ταιριάζει στο χρώμα του δέρματός σας, θα είστε μια χαρά με το Maybelline –ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι το Touche Eclat παρέχει πολύ λιγότερη κάλυψη.

Maybelline EyeStudio Colour Tattoo 24hr Cream Gel Eyeshadow (στην απόχρωση Creamy Beige) εναντίον MAC Pro Longwear Paint Pot (στην απόχρωση Groundwork)

Το κόστος:
Στα 6,50€ το Maybelline και στα 20€ το MAC
Η ετυμηγορία: Και οι δύο υγρές σκιές είναι ματ, και λειτουργούν τέλεια ως βάση για άλλες σκιές –αν και χρειάζονται λίγο χρόνο για να στεγνώσουν. Η σκιά της MAC έχει λίγο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής –κατά τα άλλα, οι δύο σκιές είναι πανομοιότυπες όταν απλωθούν.

Essie Nail Polish (απόχρωση Sole Mate) εναντίον Dior Vernis (απόχρωση Nuit 1947)

Το κόστος:
Στα 10€ το μανό της Essie, στα 20€ εκείνο του Dior
Η ετυμηγορία: Το Dior είναι λίγο πιο σκούρο, και πιο συμπαγές. Απλώνοντας μία έξτρα στρώση από το Essie, πιθανότατα θα πετύχετε την ίδια απόχρωση. Η σημαντική τους διαφορά είναι το πινέλο ακριβείας στο μανό του Dior, που είναι φαρδύ, επίπεδο και στρογγυλεμένο στην άκρη, για να απλώνεται συγκλονιστικά εύκολα. Αν βάφετε τα νύχια σας μια χαρά και με τα κανονικά πινελάκια, επιλέξτε το Essie.

Rimmel Colour Rush Stain (απόχρωση Not An Illusion) εναντίον Clinique Chubby Stick (απόχρωση Mega Melon)

Το κόστος:
Περίπου 10€ το Rimmel, περίπου 22€ το Clinique
Η ετυμηγορία: Το Rimmel έχει αισθητή μυρωδιά βανίλιας, ενώ το Clinique είναι εντελώς χωρίς άρωμα και περιέχει μερικά παραπάνω ενυδατικά συστατικά, όπως το shea butter και το λάδι jojoba. Θα δυσκολευτείτε πολύ να ξεχωρίσετε ποιο είναι ποιο στην παρακάτω φωτογραφία –και επίσης, έχουν την ίδια διάρκεια.

Πηγή: BuzzFeed

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα