1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα Καπρέζε Στεφάνι | Συνταγές


[*][*]

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια υπέροχη εντυπωσιακή και εξαιρετικά εύγευστη σαλάτα σε σχήμα Στεφανιού, ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 900 γρ. ντοματίνια μεγάλα
  • 2 ματσάκια φρέσκο βασιλικού
  • 1/3 φλ. τσαγιού ξηρός καρπός macadamia [μακαντέμια] καβουρδισμένο [*]
  • 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 280 μοτσαρέλα φρέσκια ή μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας bocconcini

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα ντοματίνια και χρησιμοποιώντας ένα μικρό οδοντωτό μαχαιράκι, κόψτε οριζόντια 5 χιλιοστά από τη κορυφή κάθε ντομάτας. Με ένα μικρό κουταλάκι βγάζετε τη γέμιση της ντομάτας [όπως στις γεμιστές ντομάτες σας]. Τοποθετείστε τα ντοματίνια ανάποδα σε δίσκο που έχετε στρώσει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
  2. Αφαιρείτε τα φύλλα από το βασιλικό. Κρατάτε 1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού γεμάτο ολόκληρα φύλλα για να φτιάξετε στο τέλος το στεφάνι. Γεμίζετε κατά τα 3/4 ένα άλλο φλιτζάνι τσαγιού με φύλλα βασιλικού και το αφήνετε στην άκρη. 
  3. Σε ένα ζεστό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, καβουρδίζετε ελαφρώς τα μακαντέμια (ξηρούς καρπούς) ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις μισοκρυώσουν τα τοποθετείτε σε μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να ψιλοθρυμματιστούν.
  4. Προσθέτετε στο μούλτι τα 3/4 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού, τη τριμμένη παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια, σχεδόν, λεία κρέμα. 
  5. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα κορνέ με 1 εκ. ακροφύσιο, ή σε σακουλίτσα ζαχαροπλαστικής με 1 εκ. άνοιγμα και γεμίζετε τις ντομάτες μέχρι τη μέση. Αν έχετε πάρει σχετικά μεγάλα ντοματίνια και μικρά μπαλάκια bocconcini τα κόβετε περιμετρικά ελαφρώς να χωράνε μέσα στα ντοματίνια. Διαφορετικά με ένα πιρούνι λιώνετε τη φρέσκια μοτσαρέλα, φτιάχνετε μπαλάκια που να χωράνε μέσα στα ντοματίνια σας. Τοποθετείστε κάθε μπαλάκι μέσα στα ντοματίνια και πιέστε τα ελαφρώς να “σταθούν”.
  6. Παίρνετε μια στρογγυλή πιατέλα σερβιρίσματος και κάνετε με τα φύλλα βασιλικού ένα στεφάνι διαμέτρου 25 εκ. Τοποθετείτε πάνω από τα φύλλα τα γεμιστά ντοματίνια και προεραιτικά τα ψεκάζετε με σταγόνες λαδιού και ξύδι βαλσάμικο.

[*] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξηρούς καρπούς αρεσκείας σας. Σας προτείνω όμως ανεπιφύλαχτα τα μακεντέμια νατς τα οποία είναι εξαιρετικής γεύσης για να απολαύσετε ωμά, ως έχουν με το ποτό σας ή καβουρδισμένα στα φαγητά σας. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χριστουγεννιάτικη σαλάτα Καπρέζε Στεφάνι

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα