1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινό μελωμένο κότσι με πατατούλες στη γάστρα (Video) | Συνταγές


[*][*]

Πεντανόστιμο χοιρινό κότσι, ζουμερό, μαλακό σαν λουκούμι, με πατατούλες μπέιμπι και καρότα στη γάστρα. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για να απολαύσετε με τους καλεσμένους σας το ιδανικό υπέροχο γεύμα ή δείπνο στα γιορτινά τραπέζια σας ή με την οικογένειά σας στο Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτρια ή 5 μικρά χοιρινά κότσια (ζητάτε από το κρεοπώλη να κόψει το κόκαλο που προεξέχει)
  • 4 πορτοκαλιών το χυμό
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες baby, καθαρισμένες
  • 4-5 καρότα, χοντροκομμένα
  • ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά με μίξερ το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο. Σε μια γάστρα, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που να προεξέχει περιμετρικά, τοποθετείτε τα κότσια, το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνετε με τη πιο πάνω μαρινάδα του μείγματος πορτοκαλιού.
  2. Γυρίζετε προς τα μέσα, πάνω στα κότσια, το αντικολλητικό χαρτί που προεξέχει, τα καλύπτετε με ένα επιπλέον κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζετε καλά τη γάστρα και αφήνετε τα κότσια για 24 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.
  3. Όταν πρόκειται να μαγειρέψετε τα κότσια σας προσθέτετε στη γάστρα τις πατάτες baby, τα χοντροκομμένα καρότα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι και δεντρολίβανο και τα σκεπάζετε καλά με το χαρτί. Προσθέτετε αρκετό νερό ανάμεσα στα αντικολλητικά χαρτιά και την γάστρα, όχι πάνω στα κότσια. (Δείτε τη διαδικασία στο βίντεο).
  4. Σκεπάζετε καλά τη γάστρα και ψήνετε το φαγητό σας σε καλά προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 2½ με 3 ώρες. Όταν μαλακώσει καλά το κρέας το ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρετε τα κότσια σας με τις πατατούλες και τα καρότα, περιχυμένα με τη σάλτσα που έχετε δέσει. [*]

[*] Για να “δέσετε” τη σάλτσα που έμεινε στη γάστρα: Μεταφέρετε τη σάλτσα από τη γάστρα και τα αντικολλητικά χαρτιά σε μια κατσαρολίτσα και τη βάζετε σε μέτρια φωτιά. Διαλύετε σε λίγο κρύο νερό 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ (η ποσότητα εξαρτάται από τη ποσότητα της σάλτσας) και μόλις πάρει βράση η σάλτσα αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αν δεν έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα διαλύστε ακόμα λίγο κορν φλάουρ σε κρύο νερό και συνεχίστε την ίδια διαδικασία. 

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό μελωμένο κότσι με πατατούλες στη γάστρα (Video)

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα