1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Η συνταγή που θα σας ταξιδέψει στην παραμυθένια Τσεχία


“It’s the most wonderful time of the year” λέει το γνωστό τραγούδι και όντως τα Χριστούγεννα είναι για πάρα πολλούς η ομορφότερη περίοδος της χρονιάς.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που στις γιορτές αναζητούν αποδράσεις σε άλλη γη, σε άλλα μέρη, βγαλμένα από χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Ένα από αυτά τα μέρη είναι και η Τσεχία, με την Πράγα να θυμίζει πραγματικά μία πολιτεία που ξεπηδά από παραμύθι.

Δεδομένου, ωστόσο του κορωνοϊού που έχει περιορίσει τις μετακινήσεις μας, τόσο εντός, όσο και εκτός, το ταξίδι αυτό γιατί να μην γίνει γευστικά. Μπορούμε λοιπόν, να βάλουμε λίγο αέρα από άλλους τόπους στο τραπέζι μας.

Για αυτό, επειδή μιλήσαμε για την Τσεχία, βρήκαμε ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που παραδοσιακά οι Τσέχοι το τιμούν ιδιαιτέρως. Και είναι η πατατοσαλάτα τους.

Τι θα χρειαστείτε

4 πατάτες

4 καρότα

4 αυγά

100 γρ. αγγουράκι τουρσί

50 γρ. αρακά

4 φέτες ζαμπόν

1/4 μήλο

1 κ.σ. ξύδι

200 γρ. μαγιονέζα

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κλωναράκια μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανάλογα με το μέγεθος, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια.

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τα βράζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ξεφλουδίζουμε το ένα τέταρτο του μήλου και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Βράζουμε τα αβγά πολύ σφιχτά για 12 λεπτά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια προσέχοντας όσο γίνεται να μη διαλυθούν.

Βράζουμε τον αρακά για λίγα λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσει, αλλά να μείνει ζωντανός. Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί και το ζαμπόν σε μικρά κομματάκια.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την πατάτα, το μήλο, το αβγό, το καρότο, το ζαμπόν και το αγγουράκι τουρσί. Περιχύνουμε με το ξύδι, αλατίζουμε και πιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε σε ομοιόμορφο μείγμα τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε προσεκτικά για να ενωθούν τα υλικά και να μην διαλυθούν.

Η πατατοσαλάτα είναι καλό να σταθεί στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να μαριναριστούν τα υλικά και να είναι πιο νόστιμη, αλλά τρώγεται και απευθείας. Όταν σερβίρουμε μπορούμε να στολίσουμε το πιάτο με φύλλα μαϊντανού.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα