1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τυρόπιτα στο τηγάνι | Συνταγές


Μια πεντανόστιμη, λαχταριστή τηγανιτή τυρόπιτα. Απολαύστε αυτή τη τέλεια τυρόπιτα μαζί με μια μεγάλη, δροσερή σάλτα και απογειώστε τη γεύση σας. Μια συνταγή για ένα παραδοσιακό πρόχειρο πιάτο, που από τόπο σε τόπο το βλέπουμε να αλλάζει ως προς τη χρήση μυρωδικών και του λαδιού ή βουτύρου ή ακόμα και τυριού αντικαθιστώντας τη φέτα με τοπικά τυριά της περιοχής. Εδώ σας δίνουμε μια απλή εκδοχή με τυρί φέτα και δυόσμο που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 3 φύλλα σφολιάτας
  • 5 αυγά
  • 3 κ.σ. γάλα 
  • 3 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1/2 κ.γ. αποξηραμένο 
  • 600 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 3 κ.σ. βούτυρο πρόβειο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά με το γάλα και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το δυόσμο και τη θρυμματισμένη φέτα, ανακατεύετε να ενσωματωθούν με τα αυγά και αφήνετε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 32 εκ. ρίχνετε 1 κ.σ. βούτυρο και το λιώνετε σε μέτρια φωτιά. 
  2. Μόλις λιώσει καλύπτετε τη βάση του τηγανιού και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση με το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Από πάνω απλώνετε το μισό μείγμα από το μπολ, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. από την άκρη γύρω-γύρω. 
  3. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες, ώστε να κλείσουν και αφήνετε 3-4 λ μέχρι να ροδίσει το φύλλο από κάτω. Μετά με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνετε τη τυρόπιτα, βάζετε άλλη 1 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι και όταν λιώσει αναποδογυρίζετε προσεκτικά την πίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. 
  4. Από πάνω προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζετε με το τελευταίο φύλλο και πάλι κλείνετε περιμετρικά. Όταν ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, για να ψηθεί και το τελευταίο φύλλο. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζετε, τη κόβετε στα τέσσερα και σερβίρετε.

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο, αλλά τότε σας προτείνουμε το τυρί αντί για φέτα να είναι μανούρι και το μυρωδικό αντί για δυόσμο να είναι ρίγανη.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τυρόπιτα στο τηγάνι

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα