1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Cheesecake με ζελέ φρούτων | Συνταγές


Ένα δροσερό, ανάλαφρο cheesecake με ανάλαφρη κρέμα, καλυμμένο με σπιτικό ζελέ και φρέσκα  φρούτα. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για το απόλυτο γλύκισμα του καλοκαιριού αλλά για το ιδανικό επιδόρπιο για όλες τις εποχές. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 180 γρ. μπισκότα Digestive
  • 2 κ.σ. βούτυρο, κατά προτίμηση φρέσκο Αγελάδος, λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα (200+200 ml χωριστά)
  • Για την επικάλυψη ζελέ
  • 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 80 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 300 γρ. χυμός από ρόδι ή βύσσινο
  • 2 φλ. τσαγιού κόκκινα φρέσκα φρούτα (φράουλες, κεράσια κ.λ.π.)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Σε ένα μούλτι, θρυμματίζετε τα μπισκότα σε μικρά τρίμματα. Λιώνετε το βούτυρο το οποίο δεν πρέπει να κάψει αλλά να έχουν μείνει μικρά άλιωτα κομματάκια μέσα και το ρίχνετε μέσα στα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. περίπου και το απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματα της φόρμας, πιέζοντάς το με τα χέρια σας ώστε να γίνει συμπαγές. Τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη κρέμα cheesecake.
  3. Για τη κρέμα: Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψουν. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ. Πλένετε και στεγνώνετε το κάδο και τα φτερά του μίξερ, ρίχνετε μέσα τη μισή (200 ml) κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί, παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
  4. Ρίχνετε τη σαντιγί στο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύετε απαλά, με κουτάλα ή μαρίζ με αργές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενενοποιηθούν πλήρως.  Aδειάζετε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια του και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  5. Για την επικάλυψη ζελέ: Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε μπόλικο παγωμένο νερό. Μόλις μαλακώσουν καλά τα στύβετε με τα χέρια σας και τα ρίχνετε σε ένα κατσαρόλι μαζί με τη κρυσταλλική ζάχαρη και το χυμό. 
  6. Βάζετε το κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε το μείγμα διαρκώς μέχρι να λιώσουν καλά η ζάχαρη και η ζελατίνη. Το αποσύρετε από τη φωτιά, γεμίζετε ένα μπολ με μπόλικα παγάκια και ακουμπάτε πάνω τους το κατσαρόλι για να κρυώσει το μείγμα πιο γρήγορα, αλλά χωρίς όμως να πήξει. Το αφήνετε στην άκρη να αρχίζει να πήζει ελαφρώς.
  7. Στο μεταξύ, πλένετε τα κόκκινα φρούτα επιλογής σας και τα αφήνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τις φλούδες τους (αν έχουν) και τα ψιλοκόβετε. Τα αραδιάζετε πάνω από τη κρύα κρέμα και περιχύνετε με το ζελέ, αφού έχει αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
  8. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί το ζελέ. Στη συνέχεια χτυπάτε τα υπόλοιπα 200 ml κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Τη μεταφέρετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρετε το γλυκό σας με σχέδιο επιλογής σας. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake με ζελέ φρούτων

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα