1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τράιφλ με κρέμα νουτέλας, μπανάνες και μπισκότα Oreo | Συνταγές


Δροσερό αφράτο και πεντανόστιμο τραιφλ με κρέμα νουτέλας, μπανάνες και μπισκότα Όρεο. Μιααπό τις πιο εύκολες συνταγές, για να απολαύσετε το τέλειο, ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο αλλά και για κάθε περίσταση. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 10 μπισκότα Oreo
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • Για τη σαντιγί:
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Για τη κρέμα νουτέλας:
  • 120 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ. τσαγιού νουτέλα ή μερέντα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε τα μπισκότα σε μια σακούλα μαγειρικής, που κλείνει αεροστεγώς, και αφού τη κλείσετε καλά “ρολάρετε” πάνω στη σακούλα ένα πλάστη έτσι ώστε να σπάσουν τα μπισκότα σε χοντρά ψίχουλα. Τα αδειάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά ώστε να βραχούν καλά όλα τα ψίχουλα.
  2. Τα ρίχνετε σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 6-8 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν καλά. Όσο πιο πολύ μείνουν εκτός φούρνου τόσο πιο τραγανά θα γίνονται.
  3. Για τη σαντιγί: Βάζετε σε ένα καθαρό μπολ τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθούν πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε τη σαντιγί σας στο ψυγείο. 
  4. Για τη κρέμα νουτέλας: Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη κρέμα νουτέλας. Βάζετε σε μπολ το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει καλά και αφρατέψει. Προσθέτετε τη νουτέλα συνεχίζοντας το χτύπημα και μόλις ενσωματωθεί πλήρως, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα,  προσθέτετε σταδιακά, λίγη τη φορά, και τη κρέμα γάλακτος.
  5. Όταν ενσωματωθεί πλήρως και η κρέμα γάλακτος και το μείγμα αφρατέψει πολύ, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2-1 λ μέχρι να ενσωματωθεί και η άχνη. Σκεπάζετε τη κρέμα με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες. 
  6. Για τη συναρμολόγηση: Αφού παρέλθει ο χρόνος των 2 ωρών ξεκινάτε τη συναρμολόγηση. Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια ή ροδελίτσες. Βάζετε από 1 κ.σ. μπισκότο σε 4-6 μπολάκια ή ποτηράκια, από πάνω βάζετε μια στρώση κρέμας νουτέλας και λίγες ροδελίτσες ή κομματάκια μπανάνας. 
  7. Επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά τις στρώσεις μπισκότων, νουτέλας, μπανάνες και τέλος γαρνίρετε με τη σαντιγί, λίγα κομματάκια μπανάνας και τρίμμα μπισκότου.

gastronomos.gr

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τράιφλ με κρέμα νουτέλας, μπανάνες και μπισκότα Oreo

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα