1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Συνταγή για παραδοσιακές, μελωμένες δίπλες


Μαζί με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, οι δίπλες αποτελούν τα απόλυτα γλυκά των Χριστουγέννων, ενώ σε πολλές περιοχές είναι το γλυκό που φτιάχνεται με αφορμή γάμους, ονομαστικές εορτές ή οποιαδήποτε άλλη αιτία για γλέντι.

Υλικά:

Για τη ζύμη

4 κούπες αλεύρι σκληρό

4 αυγά

¼ κούπας ούζο

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 βανίλια

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ξύσμα από 1 λεμόνι

3 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

νερό χλιαρό

Για το τηγάνισμα:

Ελαιόλαδο

Για το σιρόπι:

3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

3 φλιτζάνια τσαγιού νερό

1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι

1 ξύλο κανέλα

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

κεντρική φωτογραφία: Instagram


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα