1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Καλαμαράκια τηγανητά, τραγανά & εύκολα


Καλαμαράκια τηγανητά. Συνταγή για τα καλύτερα τηγανητά καλαμαράκια που δοκιμάσατε ποτέ από τον Τάσο Αντωνίου. Με αυτή τη συνταγή θα πετύχετε εύκολα και γρήγορα τα πιο γευστικά τηγανητά καλαμαράκια με τραγανή, χρυσαφένια κρούστα!

Καλαμαράκια

Print

Καλαμαράκια τηγανητά

Καλαμαράκια τηγανητά από τον Τάσο Αντωνίου. Με αυτή τη συνταγή θα πετύχετε εύκολα και γρήγορα τα πιο γευστικά τηγανητά καλαμαράκια με τραγανή, χρυσαφένια κρούστα!

Course Συνοδευτικά

Cuisine Ελληνική

Keyword καλαμαράκια τηγανητά, καλαμάρια

Prep Time 10 λεπτά

Cook Time 8 λεπτά

Total Time 18 λεπτά

Servings 4

Calories 287θερμίδες

  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα
  • Ξεπλένουμε τα καθαρισμένα καλαμαράκια (χωρίς τα πόδια και το κόκκαλο) και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Στη συνέχεια τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Πρέπει να απορροφηθεί η υγρασία για να μπορέσουμε να τα τηγανίσουμε χωρίς να πετάνε λάδι. Τα αλευρώνουμε πολύ καλά.

  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, τηγανίζουμε σε δόσεις τα καλαμαράκια. Προσέχουμε να μη γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι για να πετύχουμε τα τέλεια τραγανά καλαμαράκια. Όταν ροδίσουν, τα αναποδογυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Τα αποσύρουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.

  • Τα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Κατόπιν τα σερβίρουμε στο πιάτο. Αλατίζουμε για επιπλέον γεύση και σερβίρουμε με λεμόνι.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα