1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Χριστούγεννα στην Ελλάδα. – Askitikon

Χριστούγεννα στην Ελλάδα.

Πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων και όλο και κάποιοι από εμάς αν όχι όλοι σχεδιάζουμε τις ολιγοήμερες διακοπές μας. Η χώρα μας έχει αμέτρητους προορισμούς που είναι ιδανικοί για την περίοδο του χειμώνα.

Προορισμοί και τοποθεσίες με φυσικές ομορφιές, παραδοσιακούς ξενώνες, τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και τόσα άλλα που μπορεί ο καθένας να περάσει αξέχαστα τις μέρες των δικών του Χριστουγέννων.

Στο άρθρο αυτό σας δίνουμε κάποιους προορισμούς και ίσως και κάποιες ιδέες για τις διακοπές σας….

Καϊμακτσαλάν. Το Καϊμακτσαλάν είναι ίσως ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς. Για όσους δεν το γνωρίζουν το όνομά του σημαίνει «λευκή κορυφή». Τις μέρες των Χριστουγέννων πολλοί επισκέπτες κατακλύζουν κυριολεκτικά το χιονοδρομικό του κέντρο.

Το Καϊμακτσαλάν λειτουργεί από τα τέλη Νοεμβρίου έως και τις αρχές Μαΐου και είναι ίσως το μόνο χιονοδρομικό κέντρο με τόσο μεγάλη περίοδο χιονιού. Αξίζει να επισκεφτείτε και τον Άγιο Αθανάσιο που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του βουνού Βόρα.

Αράχωβα. Η Αράχωβα έχει καταφέρει να γίνει ένα κοσμοπολίτικο κέντρο χειμερινών διακοπών. Η γραφική κωμόπολη της Βοιωτίας βρίσκεται δυτικά της Λιβαδειάς. Στην Αράχωβα αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά της τυριά όπως είναι η «φορμαέλα» αλλά και να γευτείτε το μπρούσκο κρασί της.

Από εκεί επισκεφτείτε στην συνέχεια το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και ολοκληρώστε τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας. Το κέντρο του Παρνασσού διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και 3 μίνι πίστες αρχαρίων.

Τρίκαλα Κορινθίας. Και στα τρία χωριά στα Τρίκαλα Κορινθίας που διαδέχονται αρμονικά το ένα το άλλο μπορεί ο κάθε επισκέπτης να περάσει αξέχαστες στιγμές. Κοντινός προορισμός στην Αθήνα που μπορεί να σας παρασύρει αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων.

Στα Κάτω Τρίκαλα θα παρατηρήσει κανείς τα παραδοσιακά σπίτια με τα κεραμίδια και τις καμινάδες που «καπνίζουν», ενώ ανεβαίνοντας και φτάνοντας στα Μεσαία Τρίκαλα οι ξενώνες γίνονται πιο πολυτελείς. Αφεθείτε στην φυσική ομορφιά αυτού του τόπου και στους γευστικότατους παραδοσιακούς μεζέδες που σίγουρα θα σας καταπλήξουν.

Αρίστη. Η Αρίστη αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα χωριά των Ζαγοροχωρίων. Στην Αρίστη μένει ενθουσιασμένος κανείς παρατηρώντας τις πέτρινες βρύσες, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια και τα παλιά αρχοντικά.

Στην Αρίστη θα σας κάνουν σίγουρα εντύπωση οι φιλόξενοι κάτοικοι που σίγουρα θα σας αγκαλιάσουν και θα σας ξεναγήσουν με τον καλύτερο τρόπο στον τόπο τους.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα