1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Το πιο αφράτο κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και σοκολατένιο γλάσο (Video) | Συνταγές


Αφράτο, ζουμερό, μοσχομυριστό κέικ σοκολάτας που ο απόλυτος συνδυασμός του με το πορτοκάλι το κάνει .. σκέτη κόλαση που δεν μπορεί κανείς να του αντισταθεί. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο κέικ που θα γεμίσει την κουζίνα σας με απολαυστικά αρώματα, καλυμένο με σοκολατένιο γλάσο για να κεράσετε από ένα κομμάτι στους αγαπημένους σας για να τους ξετρελάνετε!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ
  • 1 μέτριο πορτοκάλι
  • 3 αυγά
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κουβερτούρα 52%
  • 200 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για έλλειμα φόρμας

  • 25 γρ. κακάο 
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για το γλάσο
  • 100 γρ. κουβερτούρα 52%
  • 50 γρ. γάλα πλήρες                              

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Πλένετε καλά το πορτοκάλι και το τρυπάτε με ένα πιρούνι σε αρκετά μέση γύρω γύρω. Μετά το βράζετε για 30 λ από την ώρα βρασμού και στη συνέχεια το αλέθετε ολόκληρο μαζί με τη φλούδα του σε μπλέντερ.
  2. Σπάτε σε κομμάτια τα 100 γρ. από την κουβερτούρα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, φροντίζοντας το νερό που θα πρέπει να σιγοβράζει στην κατσαρόλα, να μην ακουμπά το μπολ με την σοκολάτα, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να λιώσει τελείως τη σοκολάτα. Αποσύρετε την λιωμένη σοκολάτα από το μπεν μαρί, την ανακατεύετε με σπάτουλα και την αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, την ζάχαρη, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα. Μετά προσθέτετε το αλεσμένο πορτοκάλι και την λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. 
  4. Κατόπιν κοσκινίζετε μέσα στο μείγμα το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε τσέρκι ή σε μια βουτυρωμένη και στρωμένη με λαδόκολλα φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. 
  5. Το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 175 βαθμούς φούρνο στις αντιστάσεις για 45-50 λ. Όταν είναι έτοιμο το ξεφουρνίζετε και το μεταφέρετε σε σχάρα όπου το αφήνετε μέχρι να κρυώσει και μετά το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος όπου το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  6. Για το γλάσο: Σπάτε σε μικρά κομμάτια τα 100 γρ. κουβερτούρας, τη ρίχνετε σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με το γάλα και τα την λιώνετε στα μικροκύματα, ελέγχοντας και ανακατεύοντάς ελαφρώς με σπάτουλα ανά 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει τελείως και έχετε ένα λείο μείγμα. 
  7. Αδειάζετε το γλάσο στο κέντρο του κρύου κέικ σας, το απλώνετε με μια σπάτουλα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του και πριν το σερβίρετε το γαρνίρετε, προαιρετικά, με φέτες ή κομμάτια πορτοκαλιού. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
https://www.youtube.com/watch?v=UvzDnznZtK4

Sintayes.gr,

Συνταγή: Το πιο αφράτο κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και σοκολατένιο γλάσο (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα