1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χαλβάς πορτοκαλένιος με σιμιγδάλι | Συνταγές


[*]

Πεντανόστιμος, ελαφρύς, δροσερός, αρωματικός και απολαυστικός σιμιγδαλένιος χαλβάς με  πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού που μαζί με το άρωμα της βανίλιας απογειώνει τη γεύση του. Μια απλή συνταγή (προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα κλασικό, παραδοσιακό και νηστίσιμο γλύκισμα, ιδανικό για το τέλειο επιδόρπιο τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο. Πασπαλίστε τον με αποξηραμένο ινδοκάρυδο και απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1.250 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη (αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα με τη γεύση σας και ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα πορτοκάλια σας)
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 μεγάλων πορτοκαλιών το χυμό και το ξύσμα
  • 50 γρ. αποξηραμένη καρύδα (ινδοκάρυδο) 
  • πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) 
  • ελαφρώς καβουρδισμένα ασπρισμένα αμύγδαλα ή κάσιους και σταφίδες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το λοβό βανίλιας και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνετε το σιμιγδάλι μαζί το χυμό και το ξύσμα των 3 πορτοκαλιών και ανακατεύετε πολύ καλά να αναμιχθούν πλήρως. 
  2. Τέλος προσθέτετε το αποξηραμένο ινδοκάρυδο, ανακατεύετε και τα αφήνετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να βράσουν τα υλικά και φουσκώσει το σιμιγδάλι. Όταν αρχίσουν να βράζουν και εμφανιστούν οι πρώτοι πίδακες κοχλασμού αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. 
  3. Προαιρετικά, προσθέτετε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να έχει ο χαλβάς σας ένα πορτοκαλί χρώμα. Βγάζετε το λοβό της βανίλιας, τον ανοίγετε οριζόντια με ένα κοφτερό μαχαιράκι, ρίχνετε τα εσωτερικά σποράκια του μέσα στο χαλβά και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  4. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί, μεγέθους επιλογής σας, ανάλογα με το πάχος κομματιών του χαλβά που επιθυμείτε. Ισιώνετε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού, τον αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά. [*]
  5. Στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι τον κόβετε σε κομμάτια μερίδες, πάνω σε κάθε κομμάτι βάζετε από ένα ξηρό καρπό και 1-2 σταφίδες και μετά τον βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Τον σερβίρετε δροσερό και τον απολαμβάνετε.

[*] Αντί για ταψί μπορείτε να βάλετε το χαλβά σας σε φόρμα ή φόρμες επιλογής σας, όπως όλο το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ ή χωριστά σε 2 μικρότερες φόρμες ή να τον μοιράσετε σε ατομικά φορμάκια. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία κρυώματος όπως προαναφέρεται.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χαλβάς πορτοκαλένιος με σιμιγδάλι

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα