1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μακαρούνες με λουκάνικο σε πλούσια σάλτσα τυριού | Συνταγές


Μακαρούνες με λουκάνικο. Δύο απλά, συνηθισμένα υλικά που ο συνδυασμός μεταξύ τους με το λουκάνικο που με την έντονη γεύση του να “καρυκεύει” το ζυμαρικό, “τυλιγμένα” σε μια πλούσια  σάλτσα πεντανόστιμη σάλτσα με βάση το μπλε τυρί και τη παρμεζάνα, μαζί με τη φαντασική μυρωδιά της φρέσκιας ρίγανης να είστε σίγουροι ότι θα απογειώσουν τη γεύση σας. Μια πανεύκολη συνταγή (από εδώ) που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας μιας και το υπέροχο, πικάντικο πιάτο που θα ετοιμάσετε θα σας μείνει αξέχαστο!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. ζυμαρικό μακαρούνες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150-170 γρ. λουκάνικο χοιρινό χωριάτικο (ή άλλο επιλογής σας) κομμένο σε ροδέλες 2 εκ. 
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 20 -25 γρ. μπλέ τυρί ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί επιλογής σας, ψιλο-θρυμματισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα ρίγανης, ψιλοκομμένα
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τις μακαρούνες να βράσουν σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία τους. Όταν είναι έτοιμες, κρατάτε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό που τις βράσατε και μετά τις στραγγίζετε. 
  2. Εν τω μεταξύ, όσο οι μακαρούνες βράζουν φτιάχνετε τα λουκάνικα και τη σάλτσα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια λουκάνικου, ανακατεύοντας συχνά, για 7-9 λ ή μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. 
  3. Μόλις ροδίσουν τα λουκάνικα, προσθέτετε το κρασί, αυξάνετε τη φωτιά σε υψηλή και αφήνετε το αλκοόλ για 1-2 λ να “αναπνεύσει”. Στη συνέχεια μειώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το μπλε τυρί ψιλο-θρυμματισμένο, τη κρέμα γάλακτος και τη ρίγανη και ανακατεύετε. 
  4. Μόλις λιώσει το τυρί προσθέτετε στη κατσαρόλα και τις στραγγισμένες μακαρούνες μαζί με λίγο από το 1/2 φλ. νερό από αυτό που τις βράσατε και κρατήσατε στην άκρη. Ανακατεύετε και σταδιακά, αν απαιτείται, προσθέτετε και το υπόλοιπο από το 1/2 φλ. νερό προκειμένου να έχετε μια κρεμώδη σάλτσα. 
  5. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε (προσοχή στο αλάτι λόγω του λουκάνικου και των τυριών) και μετά σερβίρετε το φαγητό σας πασπαλισμένο με την τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας και .. καλή σας όρεξη!

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρούνες με λουκάνικο σε πλούσια σάλτσα τυριού

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα