1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο και Oreo με 3 υλικά σε 10 λ (Video) | Συνταγές


Ένα δροσερό, σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά έτοιμο σε 10 λ για το ψυγείο. Υπομονή 2 ωρών για να παγώσει και να απολαύσετε ένα εξαιρετικό γλυκό ψυγείου που θα λατρέψουν τα παιδιά, θα αγαπήσουν οι μεγάλοι και θα ενθουσιάσουν όσους το παρασκευάζουν λόγω της απλότητας και της ευκολίας παρασκευής του. Μια απλή, γρήγορη, εύκολη, με λίγα υλικά συνταγή (από εδώ) που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μπισκότα όρεο με γέμιση βανίλια (θα χρειαστείτε 140 γρ. ορεο)
  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή ψιλοκομμένη ή σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 1 κουτί (395 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. και το καλύπτετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά του με χαρτί ψησίματος. Βάζετε τμηματικά τα μπισκότα σε σακούλα που κλείνει αεροστεγώς (Poly bag) και τα χτυπάτε με πλάστη να θρυμματιστούν αφήνοντας και μέτρια κομμάτια. Μπορείτε να τα θρυμματίσετε και σε μίξερ με μαχαίρια φροντίζοντας πάντα να μην πολτοποιηθούν όλα σε σκόνη αλλά να παραμείνουν και μεγαλύτερα κομμάτια.
  2. Αν θα χρησιμοποιήσετε ολόκληρη σοκολάτα τη ψιλοκόβετε και τη βάζετε σε πυρόμαχο μπολ. Αν έχετε σταγόνες σοκολάτας τις βάζετε απευθείας στο μπολ. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και τις βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων σας με 50% ισχύ, και το ανακατεύετε ανά 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει 3-4 λ.
  3. Εναλλακτικά μπορείτε να τα λιώσετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει, φροντίζοντας να μην ακουμπά το νερό στο σκεύος που έχετε βάλει τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο. 
  4. Ρίχνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα (περισσότερα από τα μισά) των όρεο μέσα στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και το απλώνετε ομοιόμορφα με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  5. Πασπαλίζετε από πάνω τα υπόλοιπα όρεο που κρατήσατε, φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του γλυκού και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί. Καλή σας απόλαυση.

Δείτε πιο κάτω στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο και Oreo με 3 υλικά σε 10 λ (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα