1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα | Συνταγές


Πεντανόστιμο αρνάκι, μαλακό σαν λουκούμι, με πατατούλες στη γάστρα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα κλασικό, παραδοσιακό μαμαδίστικο φαγητό, ιδανικό για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

  •  2 σπάλες από αρνάκι γάλακτος
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 4 σκελίδες σκόρδο, τις 2 ψιλοκομμένες + άλλες 2 κομμένες στη μέση
  • 3 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια ή 1 κ.σ. αποξηραμένη
  • 2 μικρά κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 μεγάλων λεμονιών το χυμό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή νερό 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το αρνί: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολάκι ψιλοκόβετε τις 2 σκελίδες σκόρδο, προσθέτετε, το 1 κλαδάκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, 2 πρέζες από τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  2. Σε ένα ταψί βάζετε το κρέας και και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνετε μικρές αλλά βαθιές χαρακιές στο αρνί και μπήγετε με τα δάχτυλo σε κάθε χαρακιά λίγο από το μείγμα σκόρδου. Μετά αλείφετε με ελαιόλαδο τις σπάλες του αρνιού και από τις 2 πλευρές και τις αλατοπιπερώνετε καλά. 
  3. Για τις πατάτες: Μεταφέρετε τις κυδωνάτες πατάτες σε μια γάστρα μαζί με τα κρεμμύδια, το υπόλοιπο σκόρδο, την υπόλοιπη ρίγανη, τη δάφνη και το υπόλοιπο δεντρολίβανο, τις αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε πάνω τους το αρνί.
  4. Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με αυγοδάρτη τη μουστάρδα με τον χυμό των λεμονιών και 2 κ.σ. νερό και με το μείγμα αυτό περιχύνετε το κρέας και τις πατάτες. Προσθέτετε το ζωμό κότας ή νερό στη γάστρα και τη σκεπάζετε με το καπάκι της.
  5. Ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 40 λ περίπου και μετά αφαιρείτε το καπάκι της γάστρας και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 30 λ επιπλέον ή μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και ροδίσει η επιφάνειά του. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχετε και αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Το σερβίρετε αμέσως ζεστό.

Προσαρμοσμένη συνταγή από εδώ

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα