1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

Το βαθύ ντεκολτέ στη Βουλή δεν είναι πρόοδος, είναι ασέβεια στον χώρο και στους θεσμούς!


“Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά” και σίγουρα και τα ρούχα δεν κάνουν τον σωστό πολιτικό. Το ότι κάποιος βάζει μια γραβάτα, δε σημαίνει πως θα μας λύσει τα προβλήματα. Ούτε ένα κομψό ταγιέρ, κάνει τη νέα… Θάτσερ. Ομοίως, το πουκάμισο με τα παπαγαλάκια ή το πράσινο μαλλί και το ντεκολτέ μέχρι τον αφαλό δεν σε κάνει επαναστάτη βουλευτή που θα φέρει τη μεγάλη ανατροπή.

Αν οι ικανότητες ενός πολιτικού καθορίζονταν από το ντύσιμό τους, τότε δεν θα έπαιρναν επικοινωνιολόγους, αλλά τον Κουδουνάρη να τους ντύνει. Αυτό γιατί μετά τη χθεσινή ορκωμοσία της νέας Βουλής έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τις εμφανίσεις ορισμένων βουλευτών που άγγιζαν τα όρια του κιτς ή της προκλητικότητας και ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Σαφώς και μπορούμε να φοράμε ο, τι θέλουμε, ο, τι μας εκφράζει και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Αλλά είναι κάποιες περιστάσεις που πρέπει το ντύσιμο να σέβεται τον χώρο. Και όταν πηγαίνεις στη Βουλή λες και πας στην παραλία με το μαγιό σου κι ένα κιμονό, όπως η Τζώρτζια Κεφαλά, δεν σέβεσαι τον χώρο και όσα αυτός πρεσβεύει.

Δεν με ενοχλεί το πράσινο μαλλί της, ούτε θα περίμενα την τραγουδίστρια να εμφανιστεί με ταγιέρ. Θα ήταν ξένο από το στυλ της και σχεδόν υποκριτικό. Αλλά, το βαθύ ντεκολτέ με το στήθος σχεδόν σε κοινή θέα, δεν είναι θέμα σοβαρότητας, αλλά σεβασμού. Σεβασμού στον χώρο. Και, όχι, δεν είναι σεξισμός το να κρίνεις ως “απαράδεκτη” τη συγκεκριμένη εμφάνιση στην ορκωμοσία. Σαφώς και το ντύσιμο δεν θα κρίνει την ικανότητά της ως βουλευτή – μπορεί να αποδειχθεί και η καλύτερη – αλλά η εικόνα είναι η πρώτη εντύπωση και η Τζώρτιζα Κεφαλά δεν έδωσε καλή.

Δεν θα σταθώ στα παπαγαλάκια του Σπύρου Μπιμπίλα, λίγο το κακό. Ούτε στο “βαφτιστικό” ντύσιμο του συντρόφου της Ζώης Κωνσταντοπούλου, Διαμαντή Καραναστάση. Θα σταθώ, όμως, στο φόρεμα της Δόμνας Μιχαηλίδου με το βαθύ σκίσιμο που την κολάκευε, αλλά δεν είναι για τη Βουλή. Για έναν γάμο, για μια έξοδο με τις φίλες, είναι μια ωραία επιλογή, αλλά όχι για την ορκωμοσία. Ή η grande εμφάνιση της Κατερίνας Μονογυιού, η οποία έβαλε ένα λευκό φόρεμα με κάπα και ήταν… “να ζήσει η νύφη και ο γαμπρός και τα συμπεθέρια όλα”. Το ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση ήταν στον αντίποδα της extreme εμφάνισης της Τζώρτζιας Κεφαλά, δεν την κάνει κατάλληλη για τη Βουλή.

%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%ce%b8%cf%8d-%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%84%ce%ad-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%810

Με λίγα λόγια, πρέπει να μπει ένα dress code στο Κοινοβούλιο. Δε λέω, να έχουν έξω από την πόρτα καλάθι με φούστες για τις γυναίκες και μακρυμάνικα πουκάμισα για τους άντρες, όπως στα μοναστήρια, αλλά καλό είναι να μπει ένα πλαίσιο για τις εμφανίσεις. Η Βουλή δεν είναι My Style Rocks , ούτε Shopping Star.

%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%ce%b8%cf%8d-%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%84%ce%ad-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%812

Κλείνοντας, θέλω να σταθώ στην εμφάνιση της Έλενας Ακρίτα, η οποία ήταν μια όαση στην κακογουστιά της ορκωμοσίας. Ο συνδυασμός του κίτρινου με το πορτοκαλί ήταν απίθανος, όπως και το σετ που έβαλε. Και μη μου πείτε πως η Ακρίτα δεν έχει λόγο κοφτερό ή δεν θα έχει δυναμική παρουσία στο Κοινοβούλιο. Απλά, ως έμπειρη και ως άνθρωπος που δεν τα έχει κάνει αχταρμά στο μυαλό της, ξέρει πολύ καλά πώς να σέβεται θεσμούς και χώρους. Και δεν βλέπει το σωστό ντύσιμο ως συμβιβασμό και… χολέρα!

%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%ce%b8%cf%8d-%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%84%ce%ad-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%814

Χαμός στο Twitter με τις εμφανίσεις

Κι εννοείται πως στο Twitter έγινε χαμός, με τους χρήστες να κάνουν “πάρτι” με τις συγκεκριμένες εμφανίσεις.

Διαβάστε επίσης


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα