1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τούρτα μους σοκολάτας με βάση όρεο (Video) | Συνταγές


[*]

Μια ανάλαφρη, δροσερή και εξαιρετικά γευστική τούρτα σε τρεις στρώσεις. Μια τραγανή μπισκοτένια βάση όρεο, αφράτη μους σοκολάτας και επικάλυψη σαντιγί. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ)  για μια αφράτη τουρτίτσα για τους λάτρεις της σοκολάτας, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε!!!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση όρεο:
  • 18 μπισκότα όρεο
  • 1/4 φλ. τσαγιού (4 κ.σ. ή 60 γρ.) βούτυρο λιωμένο
  • Για τη μους σοκολάτας:
  • 230 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. (30 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 ασπράδια μεγάλων αυγών
  • 200 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική 
  • ¼ κ.γ. κρέμα ταρτάρ [*]
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (480 ml) κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36%
  • 6 μπισκότα όρεο, θρυμματισμένα σε ψίχουλα
  • Για τη σαντιγί επικάλυψης:
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (240 ml) κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36%
  • 1 κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική 
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 καψουλίτσα βανίλιας

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση όρεο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο σε ψίχουλα στο μούλτι, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά.Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ., ρίχνετε το μείγμα μπισκότου στο ταψάκι και το στρώνετε ισομερώς στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 3 εκ. περίπου.
  2. Ψήνετε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για 18 λ, το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Μπορείτε να ψήσετε τη βάση και από τη προηγούμενη ημέρα για να εξοικονομήσετε χρόνο. 
  3. Για τη μους σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων (ανακατεύοντας και ελέγχοντας ανά 15 δευτερόλεπτα) ή σε μπεν μαρί μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη. 
  4. Για τη μαρέγκα της μους: Σε ένα μπολ για μπεν μαρί βάζετε τα 4 μεγάλα ασπράδια αυγών, τα 200 γρ. ζάχαρη και τη κρέμα ταρτάρ. Το βάζετε σε κατσαρόλα με 5 εκ. νερό που σιγοβράζει, φροντίζοντας να μην ακουμπά το νερό το μπολ με τα υλικά και τα χτυπάτε συνεχώς ζωηρά με αυγογδάρτη για 4 λ περίπου ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  5. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λ μέχρι να αφρατέψει καλά και πήξει η μαρέγκα. Ρίχνετε τη μαρέγκα σταδιακά στο μπολ με τη σχεδόν κρύα πλέον λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με σπάτουλα πολύ απαλά με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πλένετε καλά και στεγνώνετε το μίξερ.
  6. Για τη σαντιγί της μους: Σε καθαρό στεγνό μπολ τα 2 φλ. κρέμας γάλακτος και τα χτυπάτε με καθαρό, στεγνό μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα για 4-5 λ ή μέχρι να πήξει καλά και να “στέκεται”. Τη ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα σοκολάτας μαρέγκας και ανακατεύετε με σπάτουλα πολύ απαλά με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί. Μην το ανακατέψετε πολύ γιατί θα ξεφουσκώσει το μείγμα.
  7. Στρώνετε μισό το μισό μείγμα σοκολατένιας μους πάνω στη ψημένη βάση, πασπαλίζετε από πάνω τα 6 θρυμματισμένα όρεο και σκεπάζετε με την υπόλοιπη μους δίνοντας (προαιρετικά σχήμα θόλου). Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 5 λ περίπου μέχρι να φτιάξετε τη σαντιγί επικάλυψης. 
  8. Για τη σαντιγί επικάλυψης: Σε καθαρό στεγνό μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με καθαρό μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα για 3-4 λ ή μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Αφαιρείτε το γλυκό σας από το ψυγείο και απλώνετε από πάνω τη σαντιγί και πάλι σε σχήμα “θόλου”.  Πασπαλίστε πάνω από τη σαντιγί τριμμένη (με αποφλοιωτή λαχανικών) σοκολάτα αρεσκείας σας, βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή και μια νύχτα.

[*] Η κρέμα ταρτάρ χρησιμοποιείτε στη μαγειρική/ζαχαροπλαστική βοηθώντας να δοθεί περισσότερος όγκος στην μαρέγκα και μία πιο κρεμώδης σύσταση στα γλυκά σας.

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα μους σοκολάτας με βάση όρεο (Video)

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα