1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τι πρέπει να κάνεις για να μοιράζεσαι κωδικούς στο Netflix


Χαμός έχει γίνει από χτες, όταν διέρρευσαν για λίγη ώρα στην επίσημη σελίδα του Netflix οι οδηγίες για το πώς θα διασφαλίζει ότι δεν γίνεται κοινή χρήση κωδικών από άτομα που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι.

Ο περιορισμός στον διαμοιρασμό των κωδικών ισχύει προς ώρας μόνο στη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού, ωστόσο οι σχετικές ανακοινώσεις εμφανίστηκαν κατά λάθος στο επίσημο Κέντρο Βοήθειας της ιστοσελίδας του Netflix, με αποτέλεσμα –αν και κατέβηκαν στο μεταξύ– να αναδημοσιευτούν παντού.

Αυτό που θα γίνεται, λοιπόν, για να διασφαλίζει η πλατφόρμα ότι δεν μοιράζεις τον κωδικό σου δεξιά κι αριστερά, αλλά μόνο σε ανθρώπους με τους οποίους μένεις μαζί, θα είναι ότι καθένα από τα «μέλη του νοικοκυριού» που χρησιμοποιούν τον κωδικό, θα πρέπει να συνδέεται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα στο WiFi του σπιτιού, και να παρακολουθεί λίγα λεπτά μέσα από την εφαρμογή του Netflix.

Βλέπουμε όλοι, βέβαια, πόσες τρύπες έχει αυτό το σύστημα, καθότι είναι μάλλον απίθανο οι φίλοι στους οποίους έχεις δώσει τον κωδικό σου να μην έρχονται ούτως ή άλλως τουλάχιστον μια φορά τον μήνα στο σπίτι σου. Απλώς θα χρειάζεται εκεί που βάζετε τα ποτά σας να θυμούνται να μπαίνουν για λίγο και στο WiFi σου.

Το Netflix θα προσφέρει την δυνατότητα της κοινής χρήσης με μια έξτρα πληρωμή, για άτομα που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι. Η τιμή έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής μόνο για την Κόστα Ρίκα, όπου η διευκόλυνση κοστίζει 2,99 δολάρια τον μήνα. Αμφιβάλλουμε ιδιαιτέρως αν την έχει αγοράσει κανείς.

Το Netflix, που μετρά περίπου 230 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι το να μοιράζεται κάποιος χρήστης τον λογαριασμό του «υπονομεύει την επί μακρόν ικανότητα να επενδύσουμε και να βελτιώσουμε το Netflix», τονίζοντας ότι πάνω από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά μοιράζονται κωδικούς.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα