1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την δολοφονία της Καρολάιν


Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Εφετείο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, την θανάτωση της σκυλίτσας τους Ρόξυ, καθώς και για ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Ο 35χρονος, που έχει δηλώσει παραίτηση από κάθε ένδικο μέσο, δεν εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, το οποίο τον έκρινε ένοχο όπως και πρωτόδικα.

Η υπεράσπιση του Αναγνωστόπουλου ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου αναφέροντας πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί».

Ο εισαγγελέας έδρας εισηγήθηκε ενάντια στην αναγνώριση ελαφρυντικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά. Θα πρέπει να υπάρχει συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη».

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας ανέφερε ενδεικτικά περιστατικά που δεν συνάδουν με τον πρότερο σύννομο βίο, συνέχισε απαριθμώντας τις προπαρασκευαστικές ενέργειες του εγκλήματος, και κατέληξε λέγοντας πως «είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα