1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

10 ιδέες για την Πανσέληνο του Αυγούστου


Να άλλη μια εισαγωγή από τις δεκάδες που έχεις διαβάσει το τελευταίο δεκαήμερο, και λένε ότι ο φετινός Αύγουστος έχει δύο φεγγάρια, ουάου και λοιπά. Τη βγάλαμε από τη μέση; Ωραία. Πάμε τώρα να δούμε από πού θα χαζέψεις την πρώτη αυγουστιάτικη Πανσέληνο του 2023, με την ευχή η δεύτερη να σε βρει σε κάποιο νησί και να μη μας έχεις ανάγκη.

Το sleepover της χρονιάς

Το βραβείο καλύτερης ιδέας για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο πάει δικαιωματικά στο ΚΠΙΣΝ, που διοργανώνει το μεγαλύτερο sleepover της Αθήνας, και μας προσκαλεί όλες και όλους να διανυκτερεύσουμε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Και δεν τελειώνει εκεί: Προβολή ταινιών μέχρι το ξημέρωμα, silent disco πάρτι, επιτραπέζια παιχνίδια, διαλογισμός, yoga, αλλά και βόλτες με θαλάσσια ποδήλατα στο λουσμένο στο φεγγαρόφωτο Κανάλι συμπληρώνουν το πρόγραμμα. Εννοείται όλα όπως πάντα δωρεάν. Λεπτομέρειες εδώ. 

Τανγκό και ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με την μουσικοχορευτική εκδήλωση «Tango Acropolis» στο προαύλιο του Μουσείου στις 9 μ.μ. Η βραδιά θα ξεκινήσει με χορογραφίες από κορυφαίους και διεθνούς φήμης χορευτές του tango. Θα ακολουθήσει παρουσίαση της τριμελούς ορχήστρας «Con Estilo Tango» με αφιερώματα στους μεγάλους μουσικούς της Χρυσής Εποχής, όπως οι Astor Piazzola, Osvaldo Pugliese, Juan d’ Arienzo και άλλοι. Τα ακούσματα της ορχήστρας θα συνοδέψουν με χορό επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές του tango που θα μετατρέψουν τον προαύλιο χώρο του Μουσείου σε μια μεγάλη πίστα. Συμμετέχουν: Νίκος Παπαδημητρίου (πιάνο), Λευτέρης Γρίβας (μπαντονεόν), Λία Σελαλμαζίδη (βιολί). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Παράλληλα, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως. Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες (τηλεφωνικές κρατήσεις εστιατορίου στο τηλ. 210 9000915).

Μουσικές και δωρεάν είσοδος και στο Νομισματικό Μουσείο

Στο υπέροχο κτίριο του Τσίλλερ στην Πανεπιστημίου, και πιο συγκεκριμένα στη δροσερή αυλή του, το Νομισματικό Μουσείο φιλοξενεί στις 21.00 τη μουσική εκδήλωση «Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες» με την ερμηνεύτρια Ευγενία Γκρίμα και τον Νεκτάριο Διονυσάτο στο πιάνο. Ταυτόχρονα, από τις 19.30 μέχρι τα μεσάνυχτα, το μουσείο θα είναι ανοιχτό, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Περισσότερα εδώ. 

Δωρεάν θερινό σινεμά στον Άγιο Δημήτριο

Το 6ο Στρογγυλό Film Festival συνεχίζει ακάθεκτο με δωρεάν θερινό σινεμά όλο το καλοκαίρι, στην αυλή του εμβληματικού Στρογγυλού Σχολείου στον Άγιο Δημήτριο. Συγκεκριμένα τη βραδιά της Πανσελήνου στις 21.00 θα δούμε τα θρυλικά Σταφύλια της Οργής, σε σκηνοθεσία Τζον Φορντ, με τους Χένρι Φόντα, Τζέιν Ντάργουελ, Τζον Κάρανταϊν, Σίρλεϊ Μιλς, Τζον Κουάλεν. Η είσοδος σε όλες τις προβολές του φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Δες και το πρόγραμμα των υπόλοιπων ημερών, εδώ. 

Καλοκαιράκι, βραδινό μπανάκι

Ωραία και η τέχνη, δε λέμε, αλλά με μια βουτιά στο φεγγαρόφωτο δε συγκρίνεται τίποτα, κακά τα ψέματα. Πάρε την παρέα ή το έτερό σου ήμισυ, προμηθευτείτε μπύρες και φύγατε για το Καβούρι, την Ανάβυσσο, το Πανόραμα στο Πόρτο Ράφτη, ή όποια αμμουδερή παραλία είναι πιο κοντά σας.

Περισσότερες προτάσεις και λεπτομέρειες για την καθεμία σου έχουμε εδώ – Τέλειες παραλίες για βραδινές βουτιές στην Αττική 

Το ταρατσάτο

Για ποτό ή φαγητό, ή και για… ενδιάμεσες καταστάσεις, αλκοόλ και τσιμπολογήματα, οι ταράτσες της Αθήνας είναι όλες μία και μία –και προφανώς απολαμβάνουν καταπληκτική θέα στην Πανσέληνο. Σημείωσε στις SOS το Monk στο Μοναστηράκι για κρασιά και νόστιμα τσιμπολογήματα, το Ρετιρέ στην Ταράτσα του Ergon στη Μητροπόλεως για κοκτέιλ και finger food, το Bios για ποτά και μουσικάρες, και την ταράτσα του hostel που λέγεται Safestay Athens στο Μοναστηράκι, για πάμφτηνες μπύρες και ποτά, και φανταστική θέα σε Ακρόπολη και Αστεροσκοπείο.

Διαβάστε περισσότερα – 5 ταράτσες για να χαζέψεις την Πανσέληνο 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα