1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Τι να κάνεις αν σε πιάσει να απατάς


Την απιστία δεν τη συγχωράω λέει μια μεγάλη λαϊκή αοιδός και πράγματι, αν τα πράγματα φτάσουν στο να σε πιάσει να απιστείς, το πράγμα ζορίζει και για σένα και για εκείνον/η.

Τι μπορείς να κάνεις ώστε να μη γίνουν χειρότερα;

Αρχικά ζήτα ένα συγγνώμη

Είσαι λάθος από όποια πλευρά και αν το δεις, επομένως η συγγνώμη είναι μια καλή αρχή. Υποτίθεται πως η σχέση σου έχει έναν άγραφο κανόνα περί μη απιστίας (ή τουλάχιστον έτσι συνηθίζεται στις σχέσεις) επομένως θα έπρεπε να τον τηρείς.

Άσε τους εγωισμούς

Η προσέγγισή σου πρέπει να είναι ειλικρινής, άσε στην άκρη τα περί περηφάνειας και δείξε ότι όντως νιώθεις άσχημα. Οι εγωισμοί δεν έχουν θέση εδώ, τουλάχιστον τώρα και δε θα σε βγάλουν πουθενά.

Ανάλαβε τις ευθύνες σου

Το λάθος είναι δικό σου, τουλάχιστον τώρα. Το τι σε οδήγησε στο να το κάνεις είναι άλλη υπόθεση. Δεν έχει σημασία αν δεν σου έδινε σημασία ή αν ένιωθες μόνος/η. Οι δικαιολογίες «δεν είναι αυτό που νομίζεις» δεν έχουν νόημα, εκτός και αν αποτελούν εναρκτήριο λάκτισμα για να προχωρήσεις ή αν στο ζήτησε ο/η σύντροφος.

Μίλα με ειλικρίνεια

Το ψέμα θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Όταν έρθει η στιγμή να απολογηθείς μίλα με αλήθειες. Αυτό δε σημαίνει ότι δικαιολογείσαι, σκοπός είναι να ανοίξεις όλα τα χαρτιά στο τραπέζι για το τι σε οδήγησε στην απιστία, ώστε να μπορέσεις να κάνεις τον άλλον/η να καταλάβει το σκεπτικό σου.

Αν θες να μείνεις…

… τότε πρέπει να πείσεις τον/την σύντροφό σου ότι δε θα ξανασυμβεί. Ζόρικο, μιας και η εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί, αλλά αν πραγματικά το θέλεις, θα βρεις τρόπο να σε συγχωρέσει. Σε κάθε περίπτωση δεν οφείλει να σε συγχωρέσει, και είναι απόλυτα κατανοητό. Η επιμονή παρ’ όλα αυτά, είναι ένα καλό εργαλείο για να δώσεις την εικόνα ότι θες μια νέα αρχή.

Αν θες να φύγεις…

… και θεωρείς ότι το γυαλί όχι απλά ράγισε, αλλά έσπασε, τότε θα πρέπει να είσαι ειλικρινής. Μην επιμείνεις να είστε μαζί και ότι όλα θα αλλάξουν, γιατί το πιθανότερο είναι να μην, και είτε να καταλήξεις να απιστήσεις ξανά ή να είσαι δυστυχής στη σχέση.

Και μερικά παραδείγματα αν όντως ισχύει ότι θες να δώσεις κι άλλη ευκαιρία στη σχέση σου:

«Δεν είναι αυτό που νομίζεις» (πλακίτσα)

«Είσαι πολύ σημαντικός/η στη ζωή μου και το θεώρησα δεδομένο. Συγγνώμη που έκανα ό,τι έκανα αλλά αν μου δώσεις άλλη μια ευκαιρία θα στο ανταποδώσω πολλαπλάσια».

«Ήμουν βλάκας, δε σημαίνει τίποτα για μένα αυτό»

«Καταλαβαίνω ότι έχεις θυμώσει και δεν περιμένω να με συγχωρέσεις. Ελπίζω κάποια στιγμή να το κάνεις».

«Δεν σου άξιζε αυτό, το ξέρω. Σου ζητώ ειλικρινά συγγνώμη».

«Δεν έχω λόγια για αυτό που έκανα, αλλά θα προσπαθήσω να το ξεπεράσουμε μαζί, αν θες κι εσύ».

«Τα έκανα σκ*** και πλήγωσα τον μοναδικό άνθρωπο που νοιαζόταν για μένα πραγματικά. Δεν άξιζε».




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα